Tamo i ovdeBioskopska premijera filma Tamo i ovde u Njujorku

 

Film „Tamo i ovde“ srpskog režisera Darka Lungulova tokom vikenda će imati bioskopsku premijeru u SAD, a večerašnja, prva projekcija u njujorškom bioskopu „Kvad“ (Quad) je rasprodata, saopštila je producentska kuća „Kino kamera“.

Filmska ekipa, u kojoj su pored ostalih Lungulov, glavni glumac Dejvid Tornton (David Thornton) i njegova supruga Sindi Loper (Cindy Lauper) prisustvovaće večerašnjoj projekciji, kao i projekcijama koje su u „Kvadu“ zakazane za subotu i nedelju, gde će odgovarati na pitanja publike i novinara. Potom sledi američka bioskopska distribucija.

Povezana vest:  Kluni neće igrati u Soderbergovom filmu

Ljubavna drama „Tamo i vode“ snimljena je na engleskom jezik i u njoj glavnu žensku ulogu igra Mirjana Karanović. Prošle godine ostvarenje Darka Lungulova prikazano je u SAD na festivalu „Trajbeka“ gde je osvojilo nagradu za „najbolju njujoršku priču“.

Lungulov se ove godine, krajem aprila, vratio na „Trajbeku“ kao član žirija za dodelu nagrade za „najbolju njujoršku priču“, koja je ove godine pripala nemačkom filmu „When We Leave“ režiserke Feo Aladag.

Povezana vest:  Nastavljena radionica za sekretare režije Filmskog centra Srbije u saradnji sa FDU

Prestižna „Trajbeka“ pruža marketinšku podršku filmu „Tamo i ovde“ za bioskopsku distribuciju u SAD.

Pored Njujorka „Tamo i ovde“ će od 21. maja biti prikazivan u Los Anđelesu u bioskopu „Lemle mjuzik tietar“ (Music Theater), a distribucija obuhvata i Vašington, San Antonio, Palm Springs, Palm Bič Gardens, Madison, Fort Loderdejl i druge gradove.