Egzodus-Bogovi-i-kraljevi-1

Premijera spektakla Ridlija Skota „Egzodus“ 17. decembra

Filmski spektakl Ridlija Skota „Egzodus: Bogovi i kraljevi“ 3D stiže u srpske bioskope, a premijera će biti 17. decembra u „Sinepleksu“ na Ušću.
Foaje bioskopa biće opremljen u duhu drevnog Egipta, uz crveni tepih za prve gledaoce, poznate ličnosti iz sveta muzike, filma i sporta, najavio je danas distributer „Megakom“.
Karte za premijeru su već u prodaji, a od 18. decembra i na redovnom repertoaru u Srbiji biće spektakl koji se ovih dana prikazuje u Londonu, Njujorku i Madridu.
Koristeći vrhunske vizuelne i 3D efekte, Skot unosi novi život u priču o nepokornom vođi Mojsiju (Kristijan Bejl) koji pokreće pobunu protiv egipatskog faraona Ramzesa (Džoel Edžerton) i predvodi 400.000 robova u bekstvu iz Egipta. 
Kako je izjavio slavni reditelj, „život Mojsija je jedna od najvećih avantura i duhovnih potraga svih vremena“. 
Od uvodne bitke u kojoj vojnici napadaju Hetitski tabor, do ogromnih kula, zastrašujućeg niza pošasti i razdvajanja Crvenog mora, Skot daje svoj lični pečat jednoj od najcenjinijih i najvažnijih biblijskih priča. 
-Volim sve veće od života. Znao sam šta radim sa „Gladijatorom“,- kako da mu udahnem život i osećaje ljudi iz tog perioda. Sa novim filmom želeo sam slično – da oživim egipatsku kulturu i Egzodus na način koji nije viđen ranije – ističe Skot.
Uz Bejla i Edžertona, uloge igraju Džon Torturo (Seti), Ben Kingsli (Nun), Aron Pol (Džošua)..
Glumci su iz različitih zemalja, a Skot objašnjava: „Egipat je bio – i još uvek jeste – mešavina različitih kultura, nalazi se na raskršću između Afrike, Bliskog istoka i Evrope. Zaposlili smo glumce različitih nacionalnosti kako bi se odrazila različitost kultura – od Iranaca, Španaca do Arapa“. 
-Postoje mnoge teorije o etnicitetu egipatskog naroda, mnogo smo raspravljali o tome kako najbolje predstaviti tu kulturu – rekao je autor ovog visokobudžetnog ostvarenja koje se našlo na meti kritika zbog toga što belci igraju uloge Egipćana.

Povezana vest:  Rastali se Rejčel Vajs i Daren Aronofski