Beogradska ekskluzivna premijera 3D spektakla Egzodus Bogovi i kraljeviBeogradska ekskluzivna premijera 3D spektakla Egzodus: Bogovi i kraljevi

Dugoočekivani filmski spektakl Ridlija Skota Egzodus: Bogovi i kraljevi 3D konačno je stigao u domaće bioskope. Proslavljeni reditelj na veliko platno je preneo priču o hrabrosti jednog muškarca da se suprotstavi najmoćnijoj sili jednog carstva. Ekskluzivnoj premijeri u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Centru prisustvovale su poznate ličnosti iz sveta filma i muzike.
Duh drevnog Egipta ispunio je foaje bioskopa, a crvenim tepihom prošetale su zvezde novog filma Darka Bajića Bićemo prvaci sveta – Aleksandar Radojičić, Miloš Biković, Marko Janketić i Tamara Dragičević. Premijera filma u produkciji Intermedia Network o osnivačima čuvene „jugoslovenske škole košarke“ i prvoj zlatnoj medalji na prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine zakazana je za početak sledeće godine.
Pored ekipe filma Bicemo prvaci sveta crvenim tepihom prošetale su mnoge javne ličnosti, među kojima i Lazar Ristovski, Ida Prester, Marko Kon i mnogi drugi.
Koristeći neverovatne vizualne efekate i 3D kamere, Skot oživljava priču o izlasku Jevreja iz Egipta predvođenih Mojsijem (Kristijan Bejl), nakon sukoba sa egipatskim faraonom Ramzesom II koga igra Džoel Edžerton. Priča filma je zasnovana na Knjizi Izlaska, koja je deo Starog zaveta.
Egzodus: Bogovi i kraljevi 3D je herojska saga i snažna lična priča puna osećanja koja govori o rivalstvu, izdaji i potrazi za slobodom. Od početne bitke u kojoj 15 000 egipatskih vojnika napada hetitski kamp, zastrašujućih epidemija, do razdvajanja Crvenog mora, Skot je u sve uneo svoju viziju jedne od najpoznatijih biblijskih priča.
Ridli Skot okupio je u novom filmu pored Kristijana Bejla i Džoela Edžertona najveće zvezde Holivuda, Arona Pola, Sigurni Viver, Bena Kingslija i Džona Tortura.
Egzodus: Bogovi i kraljevi 3D sniman je u Pajnvud studiju, Londonu i na lokacijama u Almeriji, jugu Španije i Fuertventuri na Kanarskim ostrvima.
Na redovnom repertoaru domaćih bioskopa film Egzodus: Bogovi i kraljevi 3D naći će se od 18. decembra.

Povezana vest:  Sigurni Viver i u nastavku "Avatara"