Brad Pitt producent filma o Drakuli

brad_pittSveopšta pomama za vampirima koji su svojim producentima u poslednje dve godine doneli popriličnu količinu novca navela je Summit Entertainment da poradi na novom filmu o krvopijama. Centralna tema novog ostavrenja o ovim mračnim, strašnim bićima je niko drugi do najpoznatiji varpir u istoriji, mitsko biće – Drakula. Kako bi krv što pre potekla u pomoć će priskočiti producentska kompanija Plan B iz koje stoji holivudski šarmer Brad Pitt.  
Za one koji ne znaju Vlad je svetski poznat rumunski vojvoda iz 15. veka, poznat kao Vlad Tepeš, odnosno Vlad Dracula, koji je nadahnuo pisca Brama Stokera za njegovu priču o Drakuli. 
Scenario je delo 29-godišnjeg engleskog glumca Charlie Hunnama, poznatog po nastupu uz Elijaha Wooda u drami o engleskim fudbalskim navijačima „Green Street“ i sa malih ektrana iz serije „Sons Of Anarchy“. Priča je skoncentrisan na Vladovu mladost, a žanrovski je više akciona pustolovina nego horor. Trenutno najozbiljniji kandidat za režiju projekta je debitant Anthony Mandler, koji se dosad istakao kao fotograf i režiser muzičkih spotova (radio je s Rihannom, Killersima i Eminemom). Mandler je navodno oduševio šefove Summita efektno osmišljenom prezentacijom u okviru koje je predložio koncept sličan onome koji je Zacka Snydera svojevremeno predložio za blokbaster „300“.

Povezana vest:  Svečano otvoren bioskop Cineplexx Promenada