Oskar juri 20 animiranih filmova

PFRG_OTD_L3_HORIZIako bi u završnoj trci za zlatni kip trebala da sudeluju samo tri animirana filma, zbog prijavljenih čak 20 filmova za Oscara će se 7. narta u Los Angelesu najverovatnije takmičiti njih pet 
Američka filmska akademija objavila je da je primila čak 20 animiranih filmova za nagradu Oscar, a prema pravilima ako je više od 16 prijavljenih, broj nominiranih povećava se na pet.

A kojih 20 animiranih filmova sanja Oscara? Evo i liste prijavljenih kandidata: „Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel“, „Astro Boy“, „Battle for Terra“, „Cloudy with a Chance of Meatballs“, „Coraline“, „Disney’s A Christmas Carol“, „The Dolphin – Story of a Dreamer“, „Fantastic Mr. Fox“, „Ice Age: Dawn of the Dinosaurs“, „Mary and Max“, „The Missing Lynx“, „Monsters vs. Aliens“, „9“, „Planet 51“, „Ponyo“, „The Princess and the Frog“, „The Secret of Kells“, „Tinker Bell and the Lost Treasure“, „A Town Called Panic“ i „Up“.
alvinVeći deo smo imali priliku da odgledamo, neke ćemo tek gledati, a za one filmove koji nisu našli put do naših bioskopa ne znamo šta da vam kažemo, sem da se nadamo svi zajedno da će distributeri imati više sluha za filmove koji nekako na čudan način zaobiđu Srbiju.

Povezana vest:  Projekcija filma "Žena sa slomljenim nosem" u Njujorku 09. aprila!