into the woods promoRob Maršal o Začaranoj šumi

Mjuzikl „Začarana šuma“ zasnovan na originalnom mjuziklu Džejmsa Lapina, reditelja Roba Maršala u kojem glume Meril Strip, Džoni Dep i Emili Blant nominovan je za tri Zlatna globusa, a u pitanju je tradicionalna bajka sa nekonvencionalnim srećnim krajem.
Reditelj je u intervuu za britanski Telegraf rekao da su priče kao ta, ali i „Grdana zla vila“ i „Zaleđeno kraljevstvo“ zapravo interesantne pošto otkrivaju šta se dešava posle čuvene rečenice „i živeli su srećno do kraja života“.
Britanski glumac Džejms Korden, koji takođe igra u tom ostvarenju, dobio je ulogu pošto ga je Maršal video kako glumi u „One Man, Two Guvnors“ na Brodveju.
-Potrebno je umeće igrati takvu ulogu – rekao je reditelj i dodao da glumac mora zaista biti smešan i istovremeno ranjiv, a mora da zna i da peva „a Džejms sve to može“.
Uprkos zvučnim glumačkim imenima i popularnoj priči, Maršal kaže da su mjuzikli uvek rizični i da su morali da budu kreativni pošto je budžet bio nešto malo viši nego za njegov film „Čikago“ iz 2002. godine.
Film je isprepletan sa nekoliko priča koje istražuju posledice želja i misija glavnih likova, a premijera je zakazana za 15. januar.
Rob Maršal, talentovani reditelj pored Oskarom nagrađenog mjuzikla „Čikago“ stoji i iza Diznijevog filma „Pirati sa Kariba: Na čudnim plimama“.

Povezana vest:  Predstavljen film „Četiri ruže"