James Cameron

Kameron: Nastavak „Avatara“ stiže krajem 2017.

Režiser Džejms Kameron izjavio je danas da je pisanje tri nastavka „Avatara“ toliko komplikovan posao zbog čega je za godinu dana odložio premijeru prvog nastavka koji sada u bioskope stiže krajem 2016.
Kameron namerava da snimi tri željno očekivana nastavka boksofis hita istovremeno i potom ih prikaže svake godine po jedan.
Prvi nastavak u bioskope je trebalo da stigne krajem 2016. ali se ispostavilo da je pisanje scenarija „sveobuhvatan“ proces zbog čega je planirana premijera pomerena.
-Kompeksno je napisati priču koja će se kao saga biti ispričana kroz tri filma – rekao je Kameron u Velingtonu gde zajedno sa kolegom Piterom Džeksonom i drugim režiserima pomaže u promnociji lokalne filmske industrije.
Kameron je rekao da je cilj bio da scenarija za sva tri filma budu gotova krajem ovog meseca. On je na čelu tima koji piše scenarija.
-Pišemo sva tri istovremeno. I to radimo kako bi sve teklo bez problema…A paralelno sa tim radimo i dizajn. Dizajniramo stvorenja i okolinu – objasnio je on.
Kameron je, kako prenosi AP, rekao da smatra da svaki film treba da bude vezan sa narednim na zadovoljavajući način ali i koji neće ostaviti publiku na cedilu.
„Avatar“, koji je izašao 2009. je film sa najvišom zaradom u istoriji. Na blagajnama je zaradio 2,8 milijardi dolara, a osvojio je i tri Oskara.
Kameron je original snimio na Novom Zelandu i namerava da tu snimi i nastavke. Producent Džon Landau, koji sa Kameronom radi na filmovima, rekao je da je tim preduzeo ozbiljne beznednosne mere posle hakerskog napada na Soni. „Samo ću reći ‘da’ ali ne i kako“, našalio se on.

Povezana vest:  Zagrevanje za KIDS FEST