piter dzekson-zvedzaPiter Džekson kao kustos Muzeja Prvog svetskog rata

Režiser Piter Džekson založio se danas za otvaranje muzeja posvećenog Prvom svetskom ratu na Novom Zelandu.
Režiser trilogija „Gospodar prstenova“ i „Hobit“ rekao je danas novinarima u Velingtonu gde je sa Džejmsom Kameronom i Džejn Kempion promovisao filmsku industriju Novog Zelanda da svu svoju energiju sada koristi kako bi u Velingtonu u aprilu bio otvoren Muzej Prvog svetskog rata, na stogodišnjicu bitke kod Galipolja.
Džekson je veliki ljubitelj istorije a naročito ga interesuje Prvi svetski rat i poseduje nekoliko aviona iz tog doba. On je rekao da će u naredne četiri godine biti otvoreno više galerija kakom bi se obeležile godišnjice i drugih bitaka u kojima su se borili Novozelanđani.
Lokalni mediji prenose da je vlada „regrutovala“ Džeksona da bude kustos muzeja koji će izložiti avion, tenkove i druge pretmete iz privatnih i javnih kolekcija, prenosi AP.
-Na to sada trošim većinu vremena – rekao je Džekson.
-I to je dobro. I zabavno. I besplatno. Izložbe će biti veoma, veoma interesantne i radujem im se.
Džekson je rekao i da uživa u odmoru posle završetka snimanja „Hobita“ ali nije želeo da otkrije da li planira neke nove filmske projekte.
-Prvi put posle pet godina se ne budim ujutru sa rokom koji moram da stignem – rekao je on. -Nema telefona, vike, pitanja. Zaboravio sam kako je to. Pa hoću u tome da uživam još malo pre nego što i to uništim.

Povezana vest:  Video – retrospektiva uspona kultne franšize X-MEN-a