The Interview 2014 poster

U februaru DVD izdanje „Intervjua“

Kompanija Soni saopštila je da će uskoro pustiti u prodaju specijalno DVD i Blu rej izdanje kontroverznog filma „The Interview“ (Intervju) sa ekstra sadržajem, uključujući i deo koji se poigrava sa idejom romantičnog izlaska sa sa liderom Severne Koreje Ki Džong Unom.
Soni je saopštio da će specijalno izdanje komedije Seta Rogena i Džejmsa Franka izaći 17. februara i da će sadržati bonus materijal, uključujući 14 izbrisanih scena, sedam minuta grešaka i osam manjih spotova uključujući i jedan pod nazivom „Sastanak sa diktatorom“.
Film „Intervju“ trebalo je da se u bioskopima pojavi na Božić ali se od te ideje odustalo pošto je Soni bio žrtva najvećeg sajber napada u američkoj korporativnoj istoriji.
Soni je zbog pretnji hakera otkazao biskopsku distribuciju filma da bi ga potom prikazali u manjim, nezavisnim bioskopima i na internetu.
Vašington krivi Severnu Koreju za hakerski napad na Soni što Pjongjang demantuje ali i žestoko kritikuje film – farsu o CIA planu da ubiju lidera Severne Koreje.
„Intervju“ je zaradio više od 31 miliona dolara prikazivanjem preko Interneta i tako postao Sonijev onlajn film sa najvećom zaradom.
Agencija AFP podseća da je 17. februar rođendan pokojnog Kim Džong Ila, oca Kim Džon Una i jedan od najvažnijih praznika u Severnoj Koreji.

Povezana vest:  Predstavljamo trejler horor filma "Bezgrešna" koji na velika platna stiže 18. aprila