Najlepsa je zemlja mojaFilm Najlepša je zemlja moja od 22. januara u bioskopima
 
Film Najlepša je zemlja moja (My Beautiful Country) je priča o ljubavi Srpkinje i Albanca za vreme sukoba devedesetih na Kosovu. Kada se ranjeni vojnik OVK skloni u njenu kuću, Danica mora da odluči da li će da mu pomogne ili ne. Dirljivu ljubavnu priču u režiji Mikaele Kezele, bioskopska publika širom zemlje biće u prilici da gleda od 22. januara.
Radnja filma se odigrava tokom NATO bombardovanja i rata na Kosovu. Mlada udovica Danica (Zrinka Cvitešić), živi skromno sa dva sina boreći se da preživi u malom kosovskom selu blizu grada koji reka Ibar deli na srpski i albanski deo. Smrt njenog muža kojeg su ubili Albanci, ostavila je duboke tragove na porodicu. Mali Danilo (Miloš Mesarović) od tada ne govori, a Vlada (Andrija Nikčević) je postao osobenjak koji sanja da ima bicikl. Iznenada, teško ranjeni albanski vojnik OVK Ramiz (Mišel Matičević) pronalazi utočište u njenoj kući. Danica je u dilemi, da li da ga preda srpkim snagama ili da pokuša da mu spasi život. Danica počinje da ga leči, izlažući porodicu velikoj opasnosti. Između njih dvoje se rađa ljubav…
U filmu pored gore nevedenih glumaca igraju Ana Marković, Slavko Štimac, Miloš Timotijević, Ljubomir Bandović, Nebojša Ðorđević, Stela Chetković, Suzana Petričević, Nataša Marković, a kao specijalni gosti pojavljuju se Eva Ras i Bata Živojinović.
Slojevita priča o ljubavi, ratu, odrastanju dece pod NATO bombama sa osiromašenim uranijumom, ekstremizmu sukobljenih strana, ali i mogućnosti oproštaja i rađanja emocija snimljen je u koprodukciji Nemačke, Srbije i Hrvatske.
Povezana vest:  Entoni Hopkins: Nekada sam previše pio