top je bio vreoPremijera filma „Top je bio vreo“ u Kozarskoj Dubici

Premijerno prikazivanje filma „Top je bio vreo“ reditelja Slobodana Skerlića u Republici Srpskoj održaće se sutra u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Pre zvanične večernje premijere, biće održana besplatna projekcija za građane, najavio je koproducent „Balkan film“.
„Top je bio vreo“ je snimljen u Kozarskoj Dubici i na drugim lokacijama početkom 2011. godine.
Scenario takođe potpisuje Skerlić, prema motivima iz istoimenog romana Vladimira Kecmanovića koji je objavila Laguna.
Premijera je bila pre godinu dana, 28. februara 2014. na beogradskom Festu.
„Festivalski život ovog filma, zbog velikih problema koje smo imali u produkciji i postprodukciji, u stvari tek počinje. Ovog meseca će biti prikazan u Stokholmu i Nju Delhiju, a zatim na festivalu u Minhenu“, izjavio je producent i glumac Tihomir Stanić za dnevni list „Glas Srpske“.
Stanić je podsetio da je ovaj film do sada videla publika u Londonu, Čikagu, Torontu, Sevastopolju, gde je dobio nagradu za najbolju režiju.
Na festivalima u Srbiji prošlog leta nagrađivan je u više kategorija, a domaća i strana kritika ističu kvalitet filma u raznim aspektima.
Radnja počinje kada granata sa brda ubija roditelje desetogodišnjaka tokom opsade Sarajeva 1994. godine. Dečak prestaje da govori, prihvata ga komšinica i odgaja kao svog sina. Kada dečaka lokalni nasilnici izbace iz devastiranog stana, on sa školskim drugom počinje da luta ulicama gde prerano i prebrzo prolazi kroz proces sazrevanja i odrastanja.
U filmu glume Stanislav Ručnov, Anita Mančić, Muhamed Dupovac, Nikola Đuričko, Slavko Štimac, Mira Banjac, Bojana Maljević, Aleksandar Stojković, Ognjen Kopuz i drugi.

Povezana vest:  Filmski vikend "HOROR, VARIJACIJE NA TEMU"