Industry fest forwardNa 43. Festu i Industry program „Fest Forward“

Predstojeći 43. Fest i Filmski centar Srbije pozvali su danas zainteresovane producente da od 6. do 8. marta učestvuju u programu „Work in Progreš“, koji je pokrenut u okviru Industry Fest programa „Fest Forward“.
Cilj ovog programa je da pruži mogućnost producentima domaćih filmova, koji su u fazi postprodukcije ili su završeni u poslednjih šest meseci, priliku za bolji plasman na svetsko tržište, kao i za lakše pronalaženje sredstava za završetak projekata, saopštili su organizatori.
Program se bavi prezentacijom dugometražnih igranih domaćih filmova, koji još nemaju međunarodnog agenta prodaje, predstavnicima značajnih world sales kompanija (koje kupuju i prodaju prava za prikazivanje filmova širom sveta), a takođe direktorima fondova i urednicima regionalnih televizija koji će biti gosti Festa.
Uslovi prijavljivanja za učešće u programu su da je film produciran od strane producentske kuće sa teritorije Republike Srbije, da je završen u poslednjih šest meseci ili se nalazi u fazi post-produkcije, kao i da nema međunarodnog agenta prodaje, precizira se u saopštenju.
Rok za prijavu filmova je 25. februar.

Povezana vest:  Green Hornet 3D je stigao u bioskope