EnklavaStiže podrška i od Petera Handkea pred premijeru domaćeg filma Enklava 4. marta u okviru FEST-a
 
Dugo očekivana domaća premijera filma Enklava reditelja Gorana Radovanovića održaće se 4. marta u Velikoj dvorani Sava centra od 19 časova u okviru FEST-a. Repriza je 1. marta u bioskopu Fontana (19h).
Film obrađuje temu srpske zajednice koja je ostala na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama – enklavama, ostrvima hrišćanske manjine okružena morem muslimanske većine. To je priča o životu Srba i Albanaca, smeštena u 2004. godinu, samo nekoliko nedelja posle pogroma na Kosovu.
Glavni glumci, pored Nebojše Glogovca, Anice Dobre, Nenada Jezdića i Miodraga Krivokapića, su i dva dečaka sa Kosova, iz enklava, Filip Šubarić i Denis Murić, koji je posle fascinatnog debitovanja u Enklavi zaigrao i u filmu Ničije dete.
Muziku potpisuje čuvena grčka kompozitorka Eleni Karaindru, scenografiju Vladislav Lašić a montažer filma je Andrija Zafranović.
Film je dobio podršku domaćih filmskih i državnih institucija (Filmski Centar Srbije, Ministarstvo za kulturu, Kancelarija za Kosovo i Metohiju) ali i nekih najznčajnijih medjunarodnih, kao što su Euroimaž i Global Film Initiative u čijem bordu su Pedro Almodovar, Lars fon Trir, Mira Nair, Bela Tar…
Posle premijere na FEST-u, Enklavu očekuje bogat internacionalni festivalski život na preko tridestak festivala širom sveta.
Meni je važno da će i naša ali i inostrana publika konačno moći da vidi jednu univerzalnu priču koja se ne stidi svog srpskog utemeljenja i identiteta – istakao je reditelj Radovanović kome će sa Enklavom ovo biti četrvto pojavljivanje na FEST-u.
Ulaznice za premijeru filma Enklava, koja će se održati u okviru FEST-a 4. marta u Velikoj dvorani Sava centra (19h), u prodaji su i mogu se kupiti po ceni od 350 dinara na blagajni Sava centra. Takođe su u prodaji ulaznice i za repriznu projekciju koje će se održati 5. marta u bioskopu Fontana (19h) – mogu se kupiti na blagajni bioskopa po ceni od 300 dinara.
Povezana vest:  Džodi Komer i Ridli Skot prošetali crvenim tepihom na premijeri filma „Poslednji dvoboj" u Londonu i Parizu