snupi-1U katalogu „Megakoma“ hitovi, nezavisni i srpski filmovi
 
Domaći distributer „Megakom film“ predstavio je bogat ovogodišnji katalog koji sadrži produkciju velikog američkog studija „Tventi senčeri foks“, listu nezavisnih filmova i nekoliko domaćih ostvarenja.
Bioskopska publika u Srbiji ovih dana već može da gleda akcionu komediju „Kingsman: Tajna služba“, a slede, odmah posle premijera na Festu, verovatni dobitnik nekog od Oskara „Čovek ptica“ Alehandra Injaritua i „Divljina“, ekranizacija istoimenog romana Šeril Strejd.
Na repertoaru će biti još dve komedije – reditelj Pol Feig i Melisa Mekarti vraćaju se sa „Špijunima“ (premijera je 21. maja), a Vins Von sa „Biznismenima na poslovnom putu“ (4. juna).
Trend ekranizacija romana se nastavlja. „Megakom“ je obezbedio ljubavne priče „Najduže putovanje“ po knjizi Nikolasa Sparksa (9. april) i „Gradovi na papiru“ po romanu Džona Grina (18. jun), kao i nastavak avanture „Lavirint“ – „Beg kroz zgarište“ (17. septembar).
Na bestseleru je zasnovan i naučno-fantastični „Marsovac“ Ridlija Skota (3. decembar). Očekuju se i filmovi Stivena Spilberga „St. James place“ i Kamerona Kroua „Aloha“.
Najavljeno je i nekoliko rimejkova i novih priča o poznatim junacima – u julu stiže „Poltergajst – kućni duh“, u avgustu nova „Fantastična četvorka“, kao i film po kompjuterskoj igrici „Hitman: Agent 47“.
Iz animirane produkcije izdvajuju se „Kod kuće“ (26. mart) i „Snupi i Čarli Braun – film o Klinjama“ (5. novembar).
Među nezavisnim ostvarenjima posebnu pažnju privlače mađarski „Beli bog“ Kornela Mundruca, „Potraga“ oskarovca Mišela Azanavicijusa, „I dalje Alis“ sa Džulijen Mur u naslovnoj ulozi, argentinski omnibus „Divlje priče“ Damjana Šifrona, „Daleko od ljudi“ u kojem igra Vigo Mortensen…
Iz domaće produkcije „Megakom“ će distribuirati filmove „Bićemo prvaci sveta“ Darka Bajića (već od 26. februara), „Enklava“ Gorana Radovanovića, „Ničije dete“ Vuka Ršumovića, omnibus „Jednaki“ grupe autora, „Isceljenje“ Ivana Jovića, kao i koprodukcini film „Nebo iznad nas“ Marinusa Grotofa.
Povezana vest:  Ćerka Majkla Džeksona Paris započinje glumačku karijeru