cate blanchet australia

Kejt Blanšet napušta Sidnej i seli se u Ameriku

Australijska glumica Kejt Blanšet planira da napusti svoj dom u Sidneju i preseli se u Ameriku kako bi njen muž Endru Apton, umetnički direktor Sidnejske pozorišne kompanije nastavio pisanje.
Kako prenosi AFP, oskarovka i zvezda filmova „Avijatičar“ i „Tužna Jasmin“ će se u SAD odseliti tokom godine.
-Bila je to teška odluka – rekao je Apton sidnejskim medijima i dodao da je odlučujući faktor bilo to šsto su njihova deca još u godinama kada mogu da se sele, a da to ne utiče previše na njihovo školovanje.
Proveli smo devet godina u Engleskoj i svidelo nam se, ali sada bi voleli da probamo Ameriku, gde imaju odlične mogućnosti na televiziji i Kejt ima veoma jaku filmsku karijeru tamo, dodao je on.
Blanšet je počela kao pozorišna glumica u Sidneju, gde je osvojila kritiku i naišala na odobravanje publike nizom uspeha za Sidnejsku pozorišnu kompaniju.
Takođe je bila umetnički direktor tog pozorišta zajedno sa Aptonom u periodu 2008. do 2012. godine i pokrovitelj Australijskog filmskog instituta . Apton bi voleo da se vrati pisanju dok je u Americi, koje mu, kako je dodao, nedostaje, a zanima se za pisanje za teliviziju i film, kao i za pozorište.

Povezana vest:  Šon Pen i Krstijan Bejl u filmu Zaka Snajdera