Ovcica Sone plakatOd sutra u bioskopima film „Ovčica Šone“

Junaci sa malih ekrana iz serije „Ovčica Šone“ od sutra se sele na veliki ekran, pa će publika moći da ih gleda u bioskopima širom zemlje, najavio je distributer Blitz film.
Sve je idilično na pastoralnoj farmi u kojoj Šone živi sa svojim drugarima. O njima se brine nežan i dobroćudan farmer trudeći se da životinje žive spokojno i bezbrižno.
Ponekada ih samo uznemiri njihov prijatelj poštar, majstor i po koji stanovnik obližnjeg seoceta. Jednog tmurnog dana farmer nestaje i družina sa farme postaje zabrinuta za svog gazdu.
Hrabri Šone odluči da pređe preko svojih strahova i potraži gazdu u velikom gradu u koji su načuli da je odveden.
Šone je miroljubiva i pitoma ovca, uvek spremna za druženje. Ponekada je nestašan i svoje drugare često uvodi u nove avanture, a u ovom filmu očekuje ih najveća do sad.
Pas Blicer je sa druge strane ozbiljan i veran čuvar stada. On se trudi da sačuva tajnu o ovom stadu i ne dozvoljava da ovčicama bilo ko uradi ništa nažao.
Svinje su totalni opozit Šonetovom stadu. Zajedljive, prljave i drske glavne su kabdahije na farmi. Međutim, kada je farma ugrožena najače su u ekipi za odbranu farme.
Stado su tipične ovce, ceo dan provode u ispaši sve dok Šone ne dobije novu ideju, kada ga oni verno prate. One u svemu vatreno prete Šoneta, ali su krajnje nespretne i ne baš pametne, te Šonetu zadaju probleme u ostvrivanju njegovih namera.

Povezana vest:  Film sa Brankom Katić o nastanku džentlmenske obaveštajne agencije „Kingsman"