Nicije dete 8 Denis Muric i Isidora JankovicNagrada kritike filmu Ničije dete na 43. FESTu

Film reditelja i scenariste Vuka Ršumovića „Ničije dete“ dobitnik je nagrade „Dinko Tucaković“ srpskog ogranka FIPRESCI, kao najbolje ostvarenje prikazano u selekciji Srpski film na Međunarodnom filmskom festivalu FEST.
Kako je na konferenciji za novinare saopštio žiri, specijalno priznanje srpskog ogranka FIPRESCI dodeljeno je filmu „Beli bog“ Kornela Mundruca,prikazan na FEST-u u Glavnom takmičarskom programu.
Nagrada kritike srpske sekcije FIPRESCI dodeljena je filmu „Enklava“ reditelja i scenariste Gorana Radovanovića, za prikaz sveta nesigurnosti viđenog očima dece, traume detinjstva i teškoće života na Kosovu i Metohiji.
Nacionalna sekcija FIPRESCI nagradila je film „Unutra“ u režiji Jelene Marković i Mirka Abrlića za doprinos srpskom nezavisnom umetničkom filmu, dok je u kategoriji najbolje studentsko ostvarenje prikazano na FEST-u nagrađen film „Kolt 45“ Fabrisa du Velca (Fabrice du Welz).
Nagrade Glavnog takmičarskog programa ovogodišnjeg FEST-a biće uručene večeras, na ceremoniji zatvaranja festivala, pre projekcije ruskog filma „Bataljon“.

Povezana vest:  Robert Pattinson u vezi s unukom Elvisa Presleyja?