James_franco_date_nightDžejms Franko u dva filma

 

Američki glumac Džejms Franko (James Franco) igraće u dva nova filma – prednastavku „Planete majmuna“ i komediji „Ricky Stanicky“, objavljuje danas holivudska štampa.

Prednastavak „Planete majmuna“, koji će nositi naslov „Rise of the Apes“, odvijaće se u današnje vreme u San Francisku i biće priča o eksperimentima u oblasti genetskog inženjeringa koji stvaraju inteligentne majmune i pokreću rat za prevlast. Reditelj filma biće Rupert Vajat (Wyatt).

Povezana vest:  Nagrađivani film „Kristina“ Nikole Spasića na festivalima, VOD platformama i u bioskopima u Evropi i svetu

Franku je pripala uloga naučnika koji ima ključnu ulogu u sukobu ljudi i majmuna.

„Rise of the Apes“ će biti prvi film franšize „Planeta majmuna“ u kojem će, najsavremenijom tehnologijom, biti prikazani realistični majmuni umesto glumaca u kostimima, prenosi dnevnik Variety.

Snimanje će početi u julu ove godine, a film će u bioskope stići 24. juna 2011.

Povezana vest:  Braća Spierig režiraju "The Power of the Dark Crystal"

Džejms Franko (32) je dobio glavnu ulogu u komediji „Ricky Stanicky“. U središtu priče biće trojica tinejdžera koji zbijaju neslane šale i slučajno spaljuju kuću u susedstvu. Odgovornost za požar prebacuju na izmišljenu osobu pod imenom Riki Staniki.

Dvadeset godina kasnije, njihove supruge zahtevaju da se upoznaju sa Stanikijem i trojica prijatelja angažuju glumca (Franko).

Povezana vest:  Feministička udruženja pozivaju na bojkot "50 nijansi"

Franko trenutno dovršava snimanje uloge u filmu „Jedi, moli, voli“ u kojem glumi uz Džuliju Roberts (Julia). Bioskopska publika ga ovog meseca gleda u komediji „Noć za pamćenje“ sa Tinom Fej (Fey) i Stivom Karelom (Steve Carell).

Imao je uloge i u filmovima „Milk“, „Ananas ekspres“, „Grad na obali mora“, „Heroji neba“, „Veliki napad“, „Tristan i Izolda“ i serijalu „Spajdermen“.