Bond-Plakat

Meksiko dao 14 miliona dolara za novi film o Bondu

Meksičke vlasti dale su 14 miliona dolara za promenu scenarija najnovijeg filma o Džejmsu Bondu, kako bi se ulepšala slika o toj zemlji, prenose u ponedeljak mediji u SAD. Producenti filma „Spektar“ s Danijelom Krejgom u ulozi čuvenog britanskog agenta 007, koji treba da izađe u bioskope naredne jeseni, dobili su 14 miliona dolara kako bi se „ulepšala slika o Meksiku I umanjila reputacija nasilja u toj državi“, prenose američki mediji pozivajući se izvore bliske meksičkim vlastima. 
Nekoliko scena biće snimljeno na ulicama glavnog grada Meksika, a tamošnje vlasti su zatražile da u filmu negativac ne bude njihov državljanin. 
U originalnom scenariju, Bond dolazi u Meksiko da pronađe Skjarija, Meksikanca koji je zadužen za ubistvo jednog lokalnog zvaničnika. Meksičke vlasti su zatražile da Skijaro ne bude Meksikanac i da „žrtva“ ne bude meksički lokalni zvaničnik, već neki međunarodni lider. 
Vlasti su takođe zatražile da Estrelu, direktorku hotela u kome odseda Bond, glumi poznata meksička glumica. Mediji su naveli da je taj zahtev izgleda ispunjen, jer će taj lik biti poveren glumici Stefani Sigman. 
Meksičke vlasti su ponudile još šest miliona dolara ako se snime moderne zgrade glavnog grada. 
Neki meksički mediji su izrazili negodovanje tom informacijom, navodeći da je „vlada spremna da daje novac filmu za poboljšavanje slike zemlje, umesto da poboljša samu situaciju kako Meksiko ne bi imao i dalje loš imidž“. 

Povezana vest:  Majkl Daglas ne želi da potpiše peticiju za podršku Polanskom