Kristofer PlamerKristofer Plamer ostaviće otiske šaka i stopala u Holivudu
 
Iako nije veliki ljubitelj mjuzikla „Moje pesme, moji snovi“ (1965), u kom je igrao jednu od glavnih uloga, kanadski glumac Kristofer Plamer je ipak uzbuđen što će učestvovati u proslavi 50-godišnjice ovog kultnog filma, posebno što će za tu priliku imati čast da ostavi otiske svojih ruku i stopala u cementu u Holivudu.
-Dopada mi se ta ideja – rekao je 85-godišnji glumac koji će svoje otiske ovekovečiti ispred Kineskog teatra na Holivud bulevaru 27. marta u okviru TCM Festivala klasičnog filma.
-Kada mi se posrećilo da osvojim Oskara (2012. za film Početnici), pomislio sam da bi trebalo da i ovo dobijem. Ali nisam hteo ništa da kažem. A eto dogodilo se! Savršeno. I nije me briga što je pri kraju mog života- kazao je Plamer.
Iako je dobro zagazio u devetu deceniju, ne namerava da uspori sa radom. Publika će uskoro moći da ga vidi u filmu „Danny Collins“ u kom tumači lik menadžera ostarele rok zvezde koju igra Al Paćino kao i u trileru „The Forger“ gde daje repliku Džonu Travolti.
-Nisu svi starci na umoru dosadni – izjavio je Plamer, opisujući svoje najnovije uloge na filmu.
-Iako mi je 85 godina, mogu da prođem kao 60 ili 70-godišnjak, tako da mi je verovatno ostalo još nekoliko godina. Premda bih rado igrao zgodnog mladića koji uskače u rolsrojs, ima veliku garderobu koju bih odneo kući nakon snimanja – rekao je u šali poznati glumac.
Na pitanje s kojim bi rediteljima rado danas radio, odgovorio je da su to Ves Anderson i Stiven Spilberg.
Plamer, čija glumačka karijera traje skoro 60 godina, prvobitno je nameravao da postane koncertni pijanista, ali je promenio interesovanje kada je shvatio kakva će to usamljenička profesija biti.
-Gluma je daleko društvenija – napomenuo je on, dodajući da i danas radi sa isto toliko poleta i žara kao i na početku.
-Obožavam ovu profesiju. Sa glumom imate priliku da proputujete svet, i za to ste plaćeni, upoznajete razne zemlje i ljude jer radite s njima. Sve je to jedno veliko iskustvo – istakao je on.
-Taj aspekt filmske umetnosti je božanstven. Naravno lud sam i za pozorištem. U njemu sam ceo svoj život i ne verujem da postoji išta što može meriti sa osećajem kada igrate pred živom publikom- rekao je Plamer.
 
PHOTO: Michael Tran/FilmMagic
Povezana vest:  Nominacije američkog Udruženja filmskih glumaca