brave story 360Ciklus japanskog animiranog filma u KC Grad – Brave Story

U okviru ciklusa japanskog animiranog filma u nedelju, 29. marta, u Kulturnom centru Grad u saradnji sa Ambasadom Japana u Beogradu biće prikazan film „Brave Story“ iz 2006. godine, u režiji Koići Ćigira, prema romanu Mijukija Mijabea
Anime je naziv za sve animirane filmove ili serije iz Japana i ta vrsta stvaralaštva nastala je početkom 20 veka. Postoji veliki broj žanrova i pod žanrova, ali anime koje će biti prikazane u narednom periodu uglavnom su namenjene svim uzrastima.
Junak filma „Brave Story“ je Vataru, jedanaestogodišnjak čiji je život pošao naopako kada ga je otac napustio, a majka završila u bolnici. Rešen da promeni svoju sudbinu, Vataru će proći kroz magična vrata koja ga vode u svet fantazije, gde će morati da proputuje brojne zemlje, upozna mnoge ljude, porazi opasne protivnike i savlada nepremostive prepreke ne bi li došao do Boginje sudbine i naterao je da mu život vrati u normalu.
„Brave Story“ je izuzetno simpatičan film koji uspešno kombinuje priču o odrastanju sa parodijom na stereotipe iz RPG igara i avanturističkih romana. Iako je reč o jednom od retkih bioskopskih ostvarenja nekada velikog, a danas zaboravljenog studija Gonzo, film nije stekao zasluženu popularnost među zapadnom publikom, te nam je stoga drago možemo da se upoznamo sa ovakvim skrivenim draguljem.

Povezana vest:  Barbara Sukova dobitnica Beogradskog pobednika:  Bioskop je jedino mesto gde zajedno možemo da se smejemo i plačemo