strelac„Strelac“ u bioskopima od četvrtka, 26. marta

Akcioni triler „Strelac“ Pjera Morela sa Šonom Penom u glavnoj ulozi u bioskopima će se prikazivati od četvrtka, 26. marta.
Film je baziran na istoimenom romanu, a Šon Pen je dugo razmišljao da li da prihvati ulogu bojeći se da li će na pravi način ovekovečiti lik Džona Terijera u ovom ostvarenju.
Pored Pena zapaženu ulogu je ostvario i Havijer Barden koji se u ovom filmu pojavljuje u ulozi negativca Feliksa, navodi se u saopštenju Blitz Film & Video.
Dok je bio na zadatku sa svojim timom snajperista Džim Terijer strelac broj jedan u timu ubija ministra rudarstva i energetike vlade u Kongu, ključne trgovinske grane u toj zemlji.
Ovaj čin lokalnoj vlasti zadaje velike probleme za ostvarivanje ciljeva. Terijer je nekoliko godina kasnije prinuđen da se vrati u Kongo, ali za petama mu je vojni eskadron plaćenih ubica koji imaju samo jedan cilj – da Terijera liše života.
„Strelac“ je prvi akcioni film Šona Pena, a po mišljenjima kritike slavni glumac se odlično snašao u ovoj roli i na veliko platno pored akcije doneo i kompletan lik Džima Terijera.

Povezana vest:  Ketrin Zita-Džons u filmu Rock of Ages