Denis Muric Pavle Cemerikic i Isidora Jankovic

Tri žanrovski različita filma „Megakoma“ u bioskopima

Debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića „Ničije dete“ imaće večeras beogradsku bioskopsku premijeru u Sinepleksu na Ušću, a od sutra će biti na redovnom repertoaru, na koji u isto vreme stižu i dva inostrana filma različitih žanrova, najavio je distributer „Megakom“.
Film „Ničije dete“, u produkciji Miše Mogorovića, osvojio je 14 nagrada na međunarodnim i domaćim festivalima. Posle svetske premijere u Veneciji i srpske na Festu, prva bioskopska premijera bila je 6. aprila u Zvečanu, rodnom gradu glavnog glumca, mladog Denisa Murića.
Ekipa filma poklonila se već i publici u Nišu, posle Beograda putuje u Novi Sad, Kraljevo i Kragujevac, a od 9. aprila prikazivaće se u 30-ak bioskopa širom Srbije.
Film je baziran na istinitoj priči o divljem dečaku (igra ga Murić) koga su sredinom 80-ih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socijalizuje.
Uz Murića igraju deca Pavle Čemerikić i Isidora Janković i glumci Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Goran Šušljik, Zinaida Dedakin, Branka Šelić, Mihailo Laptošević…
Direktor fotografije je takođe debitant Damjan Radovanović.
Od 9. aprila na repertoaru u Srbiji biće i ljubavna priča „Najduže putovanje“, kao i animirana i sinhronizovana komedija „Zašto ni(sam) pojeo svog tatu 3D“.
Romantična drama Džordža Tilmana „Najduže putovanje“, zasnovana na istoimenom svetskom bestseleru Nikolasa Sparksa, prikazuje dve priče razdvojene vremenom, ali spojene sudbinom.
U filmu upoznajemo Luka (igra ga Skot Istvud, sin legendarnog Klinta Istvuda), bivšeg prvaka u jahanju bikova koji pokušava da vrati staru slavu i Sofiju (Brit Robertson), studentkinju koja je upravo dobila posao iz snova u Njujorku. Dok brojne nesuglasice, ali i visoki ideali stavljaju na probu njihovu vezu, dvoje mladih naći će nadahnuće nakon slučajnog susreta sa Ajrom (Alan Alda) i njegovim sećanjima.
„Zašto ni(sam) pojeo svog tatu 3D“ vraća publiku u period pre dva miliona godina, a prikazuje borbu male grupe praistorijskih ljudi u severnoj Africi dok pokušavaju da drže korak ispred majke prirode.
U ovom maštovitom 3D filmu mališani će moći nesmetano da uživaju, jer je sinhronizovan na srpski jezik. Glasove glavnim junacima dali su Stefan Kapičić i Marijana Mićić.

Povezana vest:  „Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata” i dalje najgledaniji film, za sedam nedelja film gledalo 118 000 gledalaca