russell croweRasel Krou snima rediteljski prvenac
 
Oskarovac Rasel Krou, koji je počeo snimanje svog rediteljskog prvenca „The Water Winner“, izjavio je danas da se u potpunosti oseća prijatno kada sam donosi kreativne odluke.
„Za mene neće biti iznenađenje da snimam film, jer se osećam apsolutno prijatno kada sam donosim sve kreativne odluke“, rekao je Krou u intervjuu za američku agenciju AP.
„The Water Winner“ je epska priča o jednom ocu, koga glumi Krou, koji putuje iz Australije u Istanbul u potrazi za telima svoja tri sina koji su poginuli u Prvom svetskom ratu u bici kod Galipolja 1915. godine.
Posebno inspirisan radom australijskog reditelja Pitera Vira, Krou je rekao da je „udružio snagu“ s kamermanom, takođe Oskarovcem, Endruom Lesnijem, nagrađenim za film „Gospodar prstenova“.
Krou (51) je rekao da ceni umetnički senzibilitet Pitera Vira, sposobnost organizacije Ridlija Skota, preciznost Rona Hauarda I kadrove Toma Hupera.
Australijski glumac, koji je rođen na Novom Zelandu, osvojio je Oskara 2010. za film „Gladijator. Dobio je Zlatni globus i nagraduBAFTA kao najbolji glumac za ulogu u filmu „Blistavi um“ 2001. godine.
Poznat je i po filmovima „Poverljivo iz L.A.“, „Virtuoznost“, „Noje“, „Čovek sa gvozdenom pesnicom“ i „Robin Hud“.

PHOTO: Pablo Cuadra/Getty Images Entertainment

Povezana vest:  U petak počinje drugi Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival