dan nezavisnosti

Snima se nastavak filma „Dan nezavisnosti“

Dugo očekivani nastavak hit filma „Dan nezavisnosti“ reditelja Rolanda Emeriha počinje da se snima 4. maja u Nju Meksiku u produkciji studija „20th Century Fox“.
Film će se u bioskopima širom sveta naći u junu sledeće godine, najavio je danas srpski distributer „Megakom“.
U nastavku će Vila Smita zameniti mladi glumac Liam Hemsvort, poznat po blokbasteru „Igre gladi“.
„Dan nezavisnosti“ je sredinom 1990ih dao novu definiciju visokobudžetnog filma, uz atraktivne specijalne efekte i duhoviti scenario o invaziji vanzemaljaca, dok nastavak donosi priču o globalnoj katastrofi nesagledivih razmera. 
Prema sinopsisu, ljudi osmišljavaju program odbrane, koristeći vanzemaljsku tehnologiju da bi zaštitili planetu jer predviđaju povratak okupatora. Ali, ništa ih ne može pripremiti za naprednu i daleko superiorniju vanzemaljsku silu. 
Međutim, genijalnost nekoliko hrabrih muškaraca i žena može da spase svet koji se našao na ivici propasti. 
Uz Hemsvorta igraju glumci iz prvog dela Džef Goldblum, Vivika A. Foks, Bil Pulman, Džad Hirš, a novi su Šarlot Gejnsburg, Džesi Ašer, Džoi King, Brent Spajner i Trevis Toup.
Producent prvog dela Din Devlin na nastavku će sarađivati sa Emerihom i Haraldom Kloserom. Projekat će zaposliti oko 300 lokalnih članova ekipe i više od 4.000 statista. 
„Jako sam uzbuđen što ću uraditi nastavak Dana nezavisnosti. Albukerki studio sa najnovijom tehnologijom, koji je u blizini Los Anđelesa, i talentovana ekipa su upravo ono što čini Nju Meksiko pogodnim za moj film“, izjavio je reditelj.
Kreativni produkcijski tim čine i Volker Engel, specijalista za vizuelne efekte i dobitnik Oskara („Dan nezavisnosti“, „2012“), direktor fotografije Markus Forderer, scenograf Beri Kusid, montažer Adam Vulf i kostimograf Lizi Kristl.

Povezana vest:  Deseti Japansko srpski festival filma otvara film “Mama, da li si to ti?”, legendarnog japanskog reditelja Jođija Jamade