50 nijansi siva

Dva nastavka filma Pedeset nijansi – siva“, 2017. i 2018.

Poslednje dve epizode filmske adaptacije književne trilogije „Pedest nijansi – siva“ stiže u bioskope 2017. i 2018. godine, saopštio je danas američki filmski studio „Juniverzal pikčers“ (Universal Pictures). Prvi deo je stigao u bioskope na Dan zaljubljenih 14. februara 2015. godine, drugi nastavak će pred gledaoce 10. februara 2017, a treći 9. februara 2018. godine, preneo je američki časopis Verajeti. 
-Želimo da nastavci budu lep događaj za zaljubljene na Dan Svetog Valentina – izjavila je predstavnica filmskog studija Dona Langli. 
„Pedeset nijansi – siva“, erotski roman britanske spisateljice E.L. Džejms iz 2011. godine je o sado-mazohističkoj vezi tajanstvenog milijardera Kristijana Greja i studentkinje Anastazije Stil. Filmsku adaptaciju knjige je režirao Sem Tejlor-Džonson s Džejmijem Dornanom i Dakotom Džonson u glavnim ulogama. Film je zaradio 570 miliona dolara. 
Glavni glumci su rekli da će nastupiti u nastavcima, dok će scenario biti poveren Najelu Leonardu, surprugu spisateljice romana koji je prodat u deset miliona primeraka. 
Reditelj nastavaka „Pedeset nijansi – siva“ još nije izabran. Mediji u SAD su naveli da su male šanse da to bude Tejlor-Džonson. Snimanje treba da počne u prvoj polovini 2016. godine.

Povezana vest:  Stefani Mejer se nada uspehu filma "Domaćin"