Sarliz Teron FuriozaŠarliz Teron o Pobesnelom Maksu, Šonu Penu, poslu

Svi su me mrzeli u ovom filmu, smeje se Šarliz Teron dok gleda fotografiju imperatorke Furioze, ćelave, jednoruke ratnice koju igra u dugo očekivanom filmu Džordža Milera „Pobesneli Maks: Autoput besa“.

-Nekoliko puta smo pokušali da snimimo film i svaki put je u planu bio potpuno drugačiji izgled i konačno sam pozvala Džordža i rekla mu da ću obrijati glavu. Tada su me svi na setu mrzeli, jer je oko stotinu momaka i devojaka moralo da obrije svoje glave, a momci su se više žalili nego devojke – ispričala je Teron.

Sa Tomom Hardijem u ulozi koja je pre 30 godina „izbacila“ Mela Gibsona, „Pobesneli Maks: Autoput besa“ je sniman osam dugih meseci u pustinji u Namibiji.

U to vreme, Teron je usvojila sina Džeksona.

Kako nije želela da ga ostavi sa dadiljom, Džekson je postao maskota na setu i omiljena „igračka“ Rajli Kiju i Rozi Hantington Vitli, koje, takođe, igraju u filmu.

-Imao je manje od tri meseca kada smo bili tamo, maleni zamotuljak. Devojke su ga po ceo dan šetale i igrale se sa njim. Stavile bi ga na sto i on bi sedeo između njih, gledao ih kako jedu i balavio po njima. A ja sam mislila ‘to je moj dečko’ – ispričala je Teron u intervjuu „Indipendentu“.

Za to vreme, Teron se družila sa muškim delom ekipe i kolegu Nikolasa Holta naučila da štrika.

Povezana vest:  Eco Dox - ekološki dokumentarci na 17. Festivalu evropskog filma Palić

-Postao je prilično dobar i napravio je mnogo šalova – smeje se ona.

Nekadašnja manekenka, pre 17 godina ušla je na velika vrata visokobudžetnim filmom „Moćni Džo Jang“.

Još tada je, piše „Indipendent“, bila samouverena i smela žena koja nije želela da bude ukalupljena.

Kao jedino dete odraslo na farmi u Južnoj Africi, u mladosti je bila balerina i model sve dok je prvi menadžer nije otkrio tako što je čuo njen besni ispad na šaltersku službenicu u banci u Los Anđelesu.

Nadomak 40. Teron je i dalje ta devojka koja zahteva da je čuju i odbija da trpi budale što često nebiranim rečnikom i pokazuje.

Jedna je od retkih glumica današnjice koje „isijavaju“ pravu moć bilo da je reč o zloj kraljici u „Snežana i lovac“, preko borca za ljudska prava u „Severnoj zemlji“, do uloge serijskog ubice u „Čudovištu“ za koju je dobila Oskara, piše britanski list.

Sada je partnera pronašla u jednako žestokom Šonu Penu (54), sa kojim je 18 meseci u vezi.

Njih dvoje su prijatelji gotovo 20 godina, a zajedno su i dobili Oskare 2004. – ona za „Čudovište“, on za „Mističnu reku“.

Kako je rekla listu „Eskvajer“: „On je zgodan. Kako to reći u intervjuu. Ja sam 40-godišnjakinja koja zvuči kao 16-godišnjakinja“.

Prošle godine par je zajedno radio na drami „The Last Face“ snimanoj u Južnoj Africi. Pen je režirao film, a Teron igra šeficu humanitarne organizacije.

Povezana vest:  Džodi Foster pomaže potragu za vanzemaljcima

Par, osim karijera ima zajednička interesovanja i u humanitarnom radu. Pen ima svoj humanitarni program na Haitiju, a Teronova svoju organizaciju posvećenu borbi protiv side u Africi.

Politički dobro informisana, ona je u stanju da debatuje o svakom pitanju, ali joj je sin omiljena tema.

-Zaista je kul klinac. Žao mi je, moje dete je kul – kaže ona ponosno.

-Ne znam odakle mu to pošto ja nisam takva. Svaki dan ga pogledam i kažem sebi da ću se potruditi da budem kul kao on.

Žestoka, ledena plavuša kakvom se Teron predstavlja svetu, poput one u „Prometeju“ Ridlija Skota, nije ništa nalik pravoj Šarliz Teron.

-Ne mislim da sam žestoka. Ali postoji nešto u mojoj ličnosti što voli izazov i može da se izbori sa teškim okolnostima-, kaže Teronova.

Za ulogu Furioze trenirala je mnogo i žestoko, jer je želela da njena junakinja ima snažne ruke i ramena.

-Želela sam da izgledam kao da imam ogromnu snagu u gornjem delu tela, naročito jer je film toliko fizički, a tu je i Tom Hardi. Nije mi se dopala ideja super mršave devojčice, koja se bori protiv muškaraca i pobeđuje ih tako da sam naporno vežbala kako bih ojačala ramena i vrat. U ovom filmu izgledam na ragbistu- ispričala je Teron.

Za kolegu Hardija, koji je preuzeo najveći teret kao naslednik Mela Gibsona, ima samo reči hvale. Čak ni Miler nije bio toliko pod pritiskom kao Hardi.

Povezana vest:  Holivud se priprema za noć Oskara, film Povratnik veliki favorit

-Džordž zaista voli žene. To se oseća u ovom filmu i, sebično, mislim da smo mi žene imale veliko zadovoljstvo da budemo toliko kompleksne – ispričala je Teron.

Dugogodišnje zaštitno lice Diora, Teron je uživala što su muškarci na ovom snimanju provodili više vremena u šminkernici od nje. „Nikolas je morao da stavi sve te silne proteze i boju a ja bih samo namazala čelo i obrijala kosu“.

Odbila je, kaže, da pogleda prethodne filmove a Mela Gibsona do sada nikada nije upoznala. „Nisam želela da pogledam filmove jer bih se onda pitala da li sam ja Tina Tarner u ovom filmu“.

Njen naredni projekat je filmska adaptacija romana „Mračna mesta“ (Dark Places) Džilijen Flin, autorke bestselera „Iščezla“. Teron glumi u filmu i producent je istog, a kupila je i filmska prafva na knjigu „Brain on Fire“ Suzane Kejsen gde će Dakota Fening igrati mladu novinarku.

-Shvatila sam odavno da ako mi ne ponude uloge koje želim, onda moram nešto da uradim po tom pitanju-rekla je glumica čija produkcijska kompanija „Denver and Delilah“ uzima sve veći zamah. -Zaposlila sam najtalentovanije ljude u njihovim poljima i porasli smo i sada postoji i TV i književno odeljenje. Volim da svaki dan odlazim na posao- rekla je Teron.

Film „Pobesneli Maks: Autoput besa“ u domaće bioskope stiže sredinom maja posredstvom Blitz filma.