cobain cinema„Kurt Kobejn: Montaža pakla“ na 8. Cinema City festivalu
 
Na 8. Cinema City festivalu koji se održava od 29. juna do 5. jula, na Planet Rock Music Stage-u u okviru selekcije Planet Rock i ove godine susrešće se muzika i film.
Ovogodišnju selekciju predvodi film „Kurt Kobejn: montaža pakla“ scenariste i reditelja Breta Morgena koji je časopis Rolling Stone okarakterisao kao „najintimniji rok dokumentarac ikada“.
Nizaće se i muzički filmski hitovi poput „Depeće Mode: živi u Berlinu“, „Potraga za Felom“, „Ulični svirači“ i mnogi drugi.
Na ovogodišnjem festivalu koji se održava pod sloganom „Na pravom mestu u pravo vreme“, u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu, publici će biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja.
Među njima su filmovi o muzičkim zvezadama i legendarnim bendovima, njihove neverovatne životne priče i karijere koje donose na veliko platno proslavljeni reditelji i glumci, a koji kao i svake godine čine srce selekcije Planet Rock.
Na istoj sceni biće održan i muzički program Cinema City festivala koji će činiti sedam koncerata raznovrsnih mladih bendova i stvaralaca: Jarboli, Threesome, Stray Dogg, Iskaz, Zemlja Gruva, Vis limunada, kao i Đ-evi Rasheed & Flip, Future Sound of Danube.
Povezana vest:  Vimu Vendersu počasni Zlatni medved