Merjem Uzerli sa ekipom filma tokom predaha od snimanjaMerjem Uzerli snima  svoj prvi igrani film u Srbiji

Merjem Uzerli, glumica koja ima milione obožavalaca kako u regionu Balkana tako i širom sveta zahvaljujući uspehu serije ,,Sulejman Veličanstveni“, boravi u Srbiji sa brojnom međunarodnom ekipom, gde snima film pod radnim naslovom „Rana moje majke“ na turskom jeziku. Merjem glumi plemenitu i snažnu Srpkinju u emotivnoj drami o bosanskom dečaku, koji istražuje svoje korene i suočava se sa prošlošću deteta iz rata kada pronalazi svog oca, poreklom Srbina. Film će se snimati u Srbiji, Bosni i Hercegovni i Hrvatskoj a planirano je da se završi do kraja jula.

Povezana vest:  Mirjana Karanović: Priznanje istine i pokajanje isceljuju

Film može da se pohvali impresivnom glumačkom podelom koju pored Merjem Uzerli čine Belčim Bilgin (glavna glumica u filmu ,,Tišina“ koji je nagrađen Zlatnom palmom u Kanu), Ozan Guven i Okan Jalabik (koji su takođe stekli međunarodnu slavu ulogama u ,,Sulejmanu Veličanstvenom“). Serija ,,Sulejman Veličanstveni“ je stekla ogromnu popularnost od samog početka emitovanja u Turskoj 2011. godine. Tokom četiri sezone osvojila je više od 200 miliona gledalaca u preko 44 zemlje, a u Srbiji je jedna od najpopularnijih i najgledanijih TV serija koje su ikada emitovane.

Povezana vest:  Film Panama u Ukrajini – na festivalu Molodist i u bioskopima

Film režira Ozan Ačiktan, reditelj nove generacije turskog filma, a producent je BKM Films, jedna od vodećih producentskih kuća u Turskoj. Ačiktan je režirao poznate filmove kao što su ,,Consequences“, ,,Sen Kimisin?“, ,,Çok Filim Hareketler Bunlar“ i mnogi drugi.

Srbija, kao i Bosna i Hercegovina i Hrvatska, već su prepoznate kao omiljene destinacije za snimanje filmskih projekata kao što je ovaj.

Povezana vest:  Festival autorskog filma događaj od nacionalnog značaja u kulturi

Radni naslov filma: „Rana moje majke“
Režiser: Ozan Ačiktan

Uloge: Merjem Uzerli, Ozan Guven, Belčim Bilgin, Okan Jalabik, Bora Akaš

Producent: BKM Films

Lokacije snimanja: Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska