prvi filmovi kultni reditelji

Prvi filmovi kultnih reditelja na Sinema Sitiju

Predstojeći međunarodni filmski festival Cinema City u Novom Sadu ponudiće publici novu selekciju – „Respect to First Films“ u okviru koje će biti prikazani prvi filmovi kultnih reditelja današnjice.
Osmo izdanje Cinema City internacionalnog filmskog festivala, pod sloganom „Na pravom mestu u pravo vreme“, održava se od 29. juna do 5. jula u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu.
Publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija.
Prvi put ove godine publika će moći da se priseti prvih filmova kultnih reditelja današnjice poput Pedra Almodovara, Paola Sorentina, Milča Mančevskog, Džordža Mileram Alehandra Gonzales Injaritua, u novoj hit selekciji „Respect to First Films“.
„Ovo je selekcija koja zatvara naš festivalski krug i otvara veliku istinu najpopularnije svetske umetnosti XX veka. Poštovanje iskazano nečijem prvom filmu, njegovom početnom ostvarenju u kinematografiji, zapravo je apoteoza ljudima koji su se ostvarili kao priznati svetski autori. A velika istina je njihova marljivost i upornost, čista k’o čaša pre nego što u nju sipaju vino“, ističe selektor Petar Protić.

Povezana vest:  Nakon 35 godina obožavaoci kultnog filma Ridlija Skota „Blejd Raner“ konačno će dobiti odgovore!