Benedict Cumberbatch i SofiBenedikt Kamberbač postao tata

Britanski glumac Benedikt Kamberbač i njegova supruga Sofi Hanter prvi put su postali roditelji i dobili sina, prenose danas britanski tabloidi.

-Benedikt Kamberbač i Sofi Hanter su dobili sina. Oni mole javnost da se poštuje njihova privatnost narednih nekoliko nedelja – izjavio je neimenovi ataše za štampu 38-godišnjeg glumca koji je ove godine nominovan za Oskara za ulogu u filmu „Imitation Game“.

Povezana vest:  Cineplexx bioskop na otvorenom prvi put u Požarevcu

Kamberbač, koji se proslavio ulogom detektivaâŠerloka Holmsa u istoimenoj seriji Bi-Bi-Sija, venčao se ove godine na Dan zaljubljenih 14. februara, sa pozorišnom rediteljkom Sofi Hanter.

Kada je Kamberbač u novembru najavio da se verio, britanska štampa s humorom je pisala da će ta vest „slomiti srca“ nekoliko hiljada glumčevihobožavateljki.

Povezana vest:  Levijatan – najbolji film 21. FEF Palić – ruski kandidat za Oskara

Kamberbač je osvojio nagradu Emi za ulogu u „Šerloku“, modernoj adaptaciji prča Artura Konana Dojla o detektivu Šerloku Holmsu. Pojavio se u nekoliko TV serija i filmova, među kojima je i televizijski film „Hoking“, u kojem igra čuvenog britanskog astrofizičara Stivena Hokinga.

Za pozorišnu ulogu u predstavi „Frankenštajna“, u reiji Denija Bojla, Kamberbač je dobio nagradu „Lorens Olivije“.

Povezana vest:  Oliver Stoun preispituje uloge Hitlera i Staljina

Britanska kraljica Elizabeta Druga nedavno ga je imenovala za Komandanta Reda britanske imperije, titule koja se dodeljuje za zasluge u društvu. Kamberbač se zalaže za prava homoseksualaca i za borbu protiv neurodegenerativnih bolesti.

Časopis Tajm ga je stavio na spisak „100 najuticajnijih ljudi sveta“,a britanski Sandej tajms na listu „100 kreatora 21. veka“ i nazvao ga“Lorensom Olivijeom“ svoje generacije.