panama cinema city

„Panama“ otvara Cinema City u ponedeljak, 29. juna

Osmi internacionalni filmski festival Cinema City koji se ove godine održava pod sloganom „Na pravom mestu u pravo vreme“ počinje u ponedeljak, 29. juna premijerom filma „Panama“.
Ovogodišnji festival trajaće do 5. jula i biće održan u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu, navodi se u saopštenju organizatora.
Publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja u okviru šest selekcija na šest festivalskih zona.
Pored filma“Panama“ publiku prve večeri očekuju i filmska ostvarenja „Pasja ljubav“, „Kratka kožica“ i „Potraga za Felom“.
Nakon filmskog programa na Planet Rock Music Stage-u nastupaju dva bedna koja se smatraju trenutno jednim od najuzbudljivijih bendova u Srbiji – Jarboli i Darkwood dub.
Na festivalu će biti šest festivalskih zona: Amstel Open Air Cinema, SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, Planet rock Music Stage & Open Air Cinema, SKNCS Brod Teatar i Firćie Think Tank Studio.
U okviru šest selekcija, takmičarske Nacionalne klase, Fresh Danube Films i Up to 10.000 Bucks, kao i revijalnih Respect to 1st Films, 360* i Planet Rock biće prikazana pažljivo odabrana debitantska ostvarenja.
Biće, kako je navedeno, prikazani prvi i drugi filmovi autora koji oblikuju sadašnjost i budućnost domaće i svetske kinematografije, a publika će biti svedok rađanja novih zvezda filmske i muzičke scene.
Posetioce, na otvranju Cinema City festivala na Planet Rock Music Stage-u očekuju Jarboli i Darkwood dub.
Ulaznice za osmi Cinema City mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigs tixa, a od 29. juna karte će moći da se kupe i na samom festivalu, na ulazu u Limanskom parku.
U prodaji su tri tipa ulaznica dnevna po ceni od 250 dinara, sedmodnevna koja košta 950 RSD i suoper sedmodnevna karta od 1.450 dinara koja rezerviše posebno mesto za svaku od projekcija.

Povezana vest:  De Niro i Džud Lou stigli u Kan, večeras otvaranje