La Dolce Vita 1960 film coverart

Sprema se rimejk „Slatkog života“, fanovi negoduju

Porodica italijanskog reditelja Federika Felinija dala je dozvolu da se snimi film koji će, kako je rečeno, biti svojevrsni omaž klasiku iz 1960. godine – „Sladak život“ (La Dolce vita).
Prema pisanju Gardiana, prava na rimejk kultnog ostvarenja otkupili su Andrea Jervolino i Monika Bakardi iz AMBI Grupe iz Rima. Oni su uspeli da ubede Felinijevu porodicu da njihov film neće ni na koji način ugroziti nasleđe slavnog reditelja koji je umro 1993. godine.
U saopštenju AMBI grupe se ističe da će film biti pođednako „komercijalan, kultni i vredan nagrada kao i original“.
Zasad nema nikakvih detalja o glumcima, reditelju i scenariju. Ne zna se ni kada će snimanje početi, a ni kada će film stići u bioskope.
Vest o rimejku „Slatkog života“, koji se smatra jednim od najvećih ostvarenja italijanske, pa i svetske kinematografije, nije naišla na opšte oduševjenje.
„Izgleda da je filmska industrija ostala bez dobrih, originalnih ideja. Nažalost, nezaustavljiva rimejk mašinerija drznula se da se dograbi filmskog klasika“, piše Hafington post, ističući da se ovog puta „otišlo predaleko“.
„Šta će biti sledeće, rimejk ‘Građanina Kejna’? Zašto ne bismo pretvorili celokupnu filmografiju Ingmara Bergmana u seriju mjuzikla za internet? A mogli bismo da napravimo i ribut rimejka ‘Psiha’ Gasa Van Senta“, navodi se u članku objavljenom u Hafington postu.
Felinijevo remek-delo „Sladak život“, priča o razuzdanom i glamuroznom životu rimske elite 50-ih godina prošlog veka, sa Marčelom Mastrojanijem i Anitom Ekberg u glavnim ulogama, osvojio je Zlatnu palmu u Kanu 1960. i bio nominovan za četiri Oskara, od kojih je osvojio jedan (za kostimografiju).
Najpoznatiji je po sceni u kojoj američka filmska zvezda Silvija (Ekberg) upada u čuvenu rimsku fontanu Trevi.

Povezana vest:  Uspešno završena audicija za animirani film „Rio 2 3D"