ridley scott

Ridli Skot snima film o narko bosu El Čapu

Slavni britanski reditelj Ridli Skot, poznat po filmovima „Osmi putnik“ i „Blejd Raner (Istrebljivač)“, snima film o meksičkom narko bosu Hoakinu Gusmanu, zvanom El Čapo, koji je nedavno pobegao iz visoko obezbeđenom zatvora, prenosi danas list Holivud reporter.Skot i studio Foks su odlučili da na velikom platnu adaptiraju bestseler „Kartel“ američkog pisca Dona Vinsloua, inspirisan meksičkim kriminalcem koji je drugi put pobegao iz zatvora u poslednjih 14 godina.
Knjiga „Kartel“ koja je izašla u junu ove godine doživela je veliki uspeh, ali ne pominje direktno meksičkog mafijaša već period šverca drogom od 2004. do 2014. u kojem je El Čapo bio kriminalno aktivan.
Skot je već pominjao meksičke narko klanove u svom filmu „Kartel“ iz 2013. godine u kojem glume Majkl Fasbinder, Penelope Kruz i Havijer Bardem.
Pored „Osmog putnika“ (1979) i „Blejd Ranera“ (1982), Skot (77) je snimio „Crnu kišu“ (1989), „Telmu i Luiz“ (1991), „Belu oluju“ (1996), „Gladijatora“ (2000), „Hanibala“ (2001), „Robina Huda“ (2010) i „Prometeja“ (2012).
Britanski reditelj je prošle godine snimio film o biblijskoj ličnosti Mojsiju, „Exodus: Gods and Kings“ (Egzodus: Bogovi i kraljevi) s Kristijanom Bejlom u glavnoj ulozi.

Povezana vest:  Film Oslobodjenje Skoplja, Radeta i Danila Šerbedžije u sredu i četvrtak na Festu