sylvester stallone 1

Stalone stavlja na aukciju stvari iz Rokija i Ramba

Glumac Silvester Stalone staviće na aukciju stvari koje je koristio u „Rokiju“ i „Rambu“, dok traju pripreme za nove nastavke tih megahitova iz 80-ih godina. Stalone (69) najavio je danas da će na aukciji u oktobru prodati stotine rekvizita i kostima iz svoje 40-godišnje karijere, a deo zarade će ići u humanitarne svrhe. Među predmetima su Rambova „vijetnamaka“ i Rokijeve rukavice, ogrtač i šorc.
Iako prodaje deo istorije kultnih filmova, Stalone i dalje održava u životu te likove – Roki Balboa će ove jeseni nastupiti u filmu „Creed“, a radi se i na novom nastavku „Ramba“.
Stalone je rekao da današnja fascinacija filmskim superherojima ostavlja malo prostora za „usamljene vukove“ i „ljude protiv svih šansi“, kakave voli da glumi.
-To je i nekakav razlog zašto sam još tu, zato što prihvatam to, a i nekako je retkost i nema nas još mnogo – rekao je Staone u nedavnom intervjuu.
Dok obožavoci čekaju novog „Rokija“ i „Ramba“, mogu pokušati da dođu do dela njihove prošlosti na aukciji 14. i 15. oktobra.
-Video sam Džon Vejnovu aukciju i pomislio da bi bilo mnogo efikasnije da je Džon Vejn još živ pa da može objasniti svojim obožavateljima šta mu znače neke od stvari – rekao je Stalone.
Dodao je da će deo prihoda proslediti vojnim humanitarnim organizacijama kako bi pokazao zahvalnost onima koji su inspirisali njegovog najpoznatijeg junaka.
-Mislim da su moj imidž i ono što sam glumio tokom karijere bili dosta američki i dosta vojno orijentisani i takođe policijski orijentisani. To je u osnovi nešto što je poduprlo moju karijeru pa sam smislio da otplatim pravim ljudima koji su dali insiraciju za karaktere koje sam igrao – rekao je Stalone.

Povezana vest:  Adam Sandler i Kevin Džejms ponovo zajedno u filmu