Gerard Depardieu

Žerar Depardije: U Rusiji živim okružen babuškama

Francuski glumac Žerar Depardije iskoristio je pauzu u snimanju svog novog filma u La Rošelu, primorskom gradu na istoku Francuske, da bi odgovorio na pitanja lokalnog lista „Sud-Uest“.
U intervjuu koji je dao, filmski Obeliks je govorio o mnogo čemu: Rusiji, zdravstvenom osiguranju, migrantima, evropskoj politici…
-U Rusiji živim na selu okružen staricama koje mi donose supu – kazao je slavni glumac, opisujući svoj život u novoj domovini.
-Mnogo je lakše kada ne razumete jezik. One mi postavljaju pitanja na koja ja, pošto ih ne razumem, ne odgovaram – naveo je on.
U filmu „Tour de France“ Rašida Džajdanija, Depardije igra građevinskog radnika čiji je sin prešao u islam.
-Igram ne baš simpatičnu osobu, zapravo ordinarnog idiota kakva je većina ljudi koja sve pogrešno shvata – rekao je glumac.
U toku razgovora, Depardije je otkrio da nema zdravstveno osiguranje: „Ne treba mi. Nikad ga nisam ni tražio. Više volim da platim. Mnogi ne mogu time da se pohvale“.
Na pitanje zašto je otišao iz Francuske, Depardije je rekao da to nije učinio zbog poreza.
-Uvek sam plaćao porez. Sada je trebalo da platim 87 odsto i to budalama. Uostalom, ja i nisam istinski otišao iz Francuske. Stalno se u nju vraćam – kazao je on.
Legendarni glumac nije birao reči kada je govorio o evropskoj politici, posebno po pitanju migranata.
-To je monstruozno. Treba ih pustiti da uđu u Veliku Britaniju kada to žele. Velika Britanija mora da deli migrante – smatra Depadije, dodajući da način na koji se taj problem rešava puno govori o Evropi.
Takođe misli da Evropa nije nikako smela da od Rusije napravi sebi neprijatelja.
-Reći da je Putin diktator! I ta Merkelova! A i ostali. Svi su ti evropski lideri obične nule- dodao je on.
Upitan kako reaguje na odluku Kijeva da ga stavi na „crnu listu“ i zabrani mu ulazak u Ukrajinu, Depardije je odbacio sve optužbe.
-Optužili su me da sam rekao da je Ukrajina deo Rusije. To nije tačno. Nikad nisam rekao da je Ukrajina ruska!-istakao je 66-godišnji glumac.

Povezana vest:  49. FEST – POVRATAK U BUDUĆNOST od 2. do 11. aprila