david oyelowo

Dejvid Ojelovo postao je prvi tamnoputi Džejms Bond

Dejvid Ojelovo je postao prvi tamnoputi glumac koji će dati glas čuvenom agentu 007 u audio verziji novog romana Entonija Horovica o Džejmsu Bondu, pišu britanski mediji.
Ojelovo je bio prvi crni glumac koji je tumačio lik Herija VI u u Kraljevskoj Šekspirovoj trupi, glumio je Martina Lutera Kinga u filmu „Selma“ a u popularnoj seriji „Špijuni“ igrao je agenta Denija Hantera iz MI5.
-Zvanično sam jedina osoba na planeti koja s pravom može da kaže ‘Ja sam novi Džejms Bond’. Samo izgovaranje tog imena je ekvivalent čuvenoj replici ‘biti, ili ne biti’ – rekao je Ojelovo.
I dalje postoje spekulacije kako bi još jedan tamnoputi glumac, Idris Elba, mogao da na velikom platnu zameni Danijela Krejga u ulozi Bonda.
Elba koji se proslavio u čuvenoj seriji „The Wire“ je Titan na ekranu. Ima sve kvalitete koje treba da ima Džejms Bond“, smatra Ojelovo.
U međuvremenu oglasio se i pisac nastavaka o poznatom agentu Entoni Horovic koji je rekao kako mu je čast da tako talentovan glumac sa sajajnim glasom čita njegovo delo.

Povezana vest:  Sedam Zlatnih globusa za mjuzikl La La Land

PHOTO: Jonathan Leibson/Getty Images Entertainment