sisanjePremijera Šišanja 6. oktobra u Sava centru

 

Film „Šišanje“ Stevana Filipovića, čija je radnja smeštena u svet skinheda i navijačkih grupa, biće premijerno prikazan 6. oktobra u Sava centru, nakon višegodišnjeg, etapnog snimanja.

Filipović, čiji je prvi film bio „Šejtanov ratnik“ (2006), rekao je danas agenciji Beta da je snimanje počelo u novembru 2007. godine i da se tokom sledeće dve godine odvijalo kroz pet velikih i nekoliko manjih faza, uglavnom zbog nedostatka finansija.

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD

Prema njegovim rečima, snimalo se po etapama i zbog drugih obaveza glumaca, ali i zbog potrebe da se neki od njih ošišaju za film do glave. Postprodukcija je u toku, a od važnijih poslova ostalo je da se pridoda muzika, koju komponuje Amerikanac Rajan Lič (Ryan Leach).

„Šišanje“ je, kao i „Šejtanovog ratnika“ producirala firma „Hipnopolis“, a njegov bioskopski distributer biće Tuck.

Povezana vest:  Uhapšen glumac zbog pokazivanja zadnjice obožavaocima

Glavni junak filma je mladi matematički genije Novica, u tumačenju Nikole Rakočevića, koji se pridružuje jednoj od navijačkih grupa i postaje skinhed, zaveden harizmom navijačkog vođe Relje (Viktor Savić) i ljubavlju prema svojoj komšinici Mini (Bojana Novaković).

U filmu takođe igraju Nikola Kojo, Nataša Šolak, Predrag Ejdus, Vujadin Milošević, Milan Mihailović i drugi.

Likovi Novice i Relje pojavljuju se kao epizodni na početku „Šejtanovog ratnika“, a „Šišanje“ pokazuje kako su se oni upoznali i sprijateljili.

Povezana vest:  Andželina Žoli i Bred Pit usvojili devojčicu iz Meksika

Scenario za „Šišanje“ su napisali Dimitrije Vojnov i Stevan Filipović.