Hiljadarka poster

Srpska premijera komedije „Hiljadarka“ 17. septembra

Srpska premijera filma „Hiljadarka“ biće održana u bioskopu Sinepleks na Ušću 17. septembra, a karte su već u prodaji.
Za tu komediju sa dušom, kako se ističe u najavi, tražila se karta više ovoga leta na festivalu u Sarajevu. Reakcije kritike i publike nakon projekcije bile su više nego pozitivne.
U režiji poznatog bosanskog autora Nenada Đurića igraju Branislav Trifunović, Aida Bukva, Nikola Kojo, Mima Karadžić, Moamer Kasumović, Slaven Knezović, Vanesa Glođo, Željko Pervan…
Glavni lik, mladić Atif Kurtović prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tamo gde je njegov sada penzionisani otac stao i postaje rudar-udarnik. Njegova sudbina se ubrzo u potpunosti menja kada ga izaberu za lice koje će krasiti najvredniju novčanicu u državi – u iznosu od hiljadu dinara, takozvanu hiljadarku.
Atif će se naći na putu za Beograd gde će ga Titov lični fotograf uslikati i on postaje deo istorije.
U priču uskoro ulazi mlada devojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“, u koju se Atif do ušiju zaljubljuje.
Kada Tito najavi posetu Atifovom rodnom gradiću za sve junake ove simpatične priče počinje avantura koju će pamtiti do kraja života.
Bioskopski život ovog filma počinje 10. septembra kada se u Banovićima u Bosni i Hercegovini organizuje svečana premijera, sa gostima iz regiona. Posle Banovića kao glavnog mesta radnje u filmu, ali i mesta gde je film u celosti i snimljen, „Hiljadarka“ započinje regionalnu turneju.

Povezana vest:  Raskinuli Ian Somerhalder i Nina Dobrev?!