mary poppins

Povratak dadilje s kišobranom

Nakon što je pre 50 godina izgovorila reč „superkalifradžilistikekspijalidošas“, omiljena dadilja Meri Popins vraća se na veliko platno u novom mjuziklu.
Prema pisanju Holivud riportera, nastavak filma iz 1964. godine, u kom je glavnu ulogu tumačila Džuli Endruz, biće smešten 20 godina kasnije. Radnja će pratiti i priču romana o slavnoj dami s kišobranom čiji je autor britanska književnica Pamela Lindon Travers.
Režija filma poverena je Robu Maršalu, reditelju „Začarane šume“ i „Pirata sa Kariba: Nepoznate plime“, za pesme su zaduženi Mark Šajmen i Skot Vitmen koji su radili za mjuzikl „Lak za kosu“, dok će scenario napisati Dejvid Megi (Pijev život).
Travers je bila u vezi s Voltom Diznijem u doba ekranizacije njenih knjiga. Njihova ljubavna afera bila je tema filma „Spasavanje gospodina Benksa“ iz 2013. sa Tomom Henksom i Emom Tompson u glavnim rolama.
Zasad se ne zna ko će u novom mjuziklu igrati Meri Popins. Prema pisanju BBC, najveće šanse da se oprobaju u toj ulozi imaju En Hatavej, Emili Blant, Ana Kendrik i Keri Maligen, ali i holivudska veteranka Meril Strip.

Povezana vest:  Spilberg i Džekson "dovode" Tintina na veliko platno