Mali Budo teaser plakat

„MALI BUDO“ stigao u Pariz

Film „Mali Budo“ biće prikazan 25. septembra u Parizu, u sklopu programa Kulturnog centra Srbije.

Deo ekipe filma „Mali Budo“ će prisustvovati projekciji u Parizu.

“ Mali Budo“ je najgledanija komedija u poslednjih 10 godina i 3. najgledaniji film u EX-YU regionu.

Glumačku ekipu čine Petar Strugar, Sergej Trifunović. Petar Božović, Tihomir Stanić, Hristina Popović, Aleksandra Janković, Slobodan Ćustić, Andrija Milošević, Milorad Kapor, Stefan Bundalo, Slaviša Čurović, Tanasije Uzunović, Jelena Rakočević, Marko Kon, Toma Kuruzović, Marko Baćović.

Povezana vest:  Novosadska premijera dokumentarnog filma o Tusti 1. decembra

Film je režirao Danilo Bećković, po scenariju Dimitrija Vojnova i Danila Bećkovića.

Sinopsis:

Mali Budo, sin podgoričkog hirurga, koji nije baš na dobrom glasu, stiže u Beograd. Očeve prijateljsko-rođačke veze i vezice ubaciće ga u kovitlac crnohumornih dešavanja koje će nam na vrlo duhovit način dočarati prvi susret jednog osamnaestogodišnjaka s našom prestonicom

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je podržalo parisko prikazivanje filma „Mali Budo“.
Više informacija možete naći na sajtu Kulturnog centra Srbije:
http://www.ccserbie.com/sr/najave/51/2015/09/02/program-za-septembar-.html
Kulturni centar Republike Srbije je idealno smešten u središtu pešačke zone u ulici San Martin (rue Saint Martin) Kulturni centar Srbije se nalazi preko puta jednog od najvećih svetskih muzeja savremene umetnosti Žorž Pompidu (Centre Georges Pompidou).

Povezana vest:  Dizni gradi dva zabavna parka na temu "Ratova zvezda"

Od 2007. godine Ministarstvo kulture Srbije, na osnovu dogovora i potpisanog protokola sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije preuzelo je brigu o koordinaciji i finansiranju značajnog dela programskih aktivnosti KIC-a, smatrajući Francusku jednom od zemalja visokog prioriteta za promociju srpske kulture i umetnosti.

Kulturni centar Republike Srbije kroz svoje raznovrsne aktivnosti koje organizuje pruža svakome priliku da otkrije bogatstvo srpske kulture i bliže upozna njenu raznolikost. Tokom godine u centru se održavaju izložbe, književne večeri, koncerti, filmske projekcije, predavanja, seminari, konferencije za novinare, prezentacije turističke ponude Srbije, u saradnji sa institucijama i umetnicima iz zemlje. Bogata medjunarodna saradnja ostvaruje se i kroz razmenu sa kolegama iz drugih stranih instituta i kulturnih centara koji su najbrojniji upravo u Parizu (50 zemalja poseduje svoje kulturno predstavnistvo u Parizu)

Povezana vest:  Na Beldocsu oko sto filmova i gostiju medju kojima Bernar-Anri Levi i Ćićolina