tom hardi povratnik

Trejler „Povratnika” donosi nove detalje poslednjeg Injarituovog filma

Novi film reditelja Alehandra G. Injaritua „Povratnik” stiže na repertoar domaćih bioskopa 21. januara sledeće godine. Izuzetno ambiciozni projekat, u kome glavnu ulogu tumači Leonardo Dikaprio, sniman je u zabačenim predelima Kanade i Argentine. Injaritu je snimao film samo tokom dana, koristeći prirodno dnevno svetlo. Snimanje filma nije bilo lako, a na osnovu trejlera koji je objavljen danas, „Povratnik”  izgleda izuzetno.
Tokom snimanja „Povratnika” kružile su glasine da su probijeni svi budžeti, da se mnogo kasnilo sa snimanjem iz bezbednosnih razloga, ujedno i zbog loših vremenskih prilika i nezadovoljnih članova ekipe filma. Možda je vladao haos iza kulisa filma, ali na svu sreću, film je završen i možda će konačno doneti Dikapriju Oskara.
Trejler nudi nove detalje o priči u čijem središtu je traper Hju Glas koga igra Leonardo Dikaprio. Nakon što ga je napao medved, njegova družina lovaca ga stavlja da umre sam u divljini. Vođen nagonom za preživljavanjem, zaklinje se na osvetu nad ljudima koji su ga ostavili (uključujući i Toma Fitcdžeralda koga igra Tom Hardi).
Injaritu i direktor fotografije Emanuel Lubezki su insistirali da se tokom snimanja koristi samo prirodno svetlo. Snimali su ekstremnim uslovima u popodnevnim časovima, obično između 17:30 i 19:30 časova. Nisu koristili ni lampe sa kerozinom, jer nisu bile izmišljene u doba kada se radnja filma odvija – početkom XIX veka.
Iako je „Povratnik” zasnovan na romanu Majkla Pankea, Injaritu je dodao svoje detalje vezane za priču. Pored Dikapria u filmu glume Donald Glison i Vil Poulter.
Oskarovac Injaritu iza sebe ima zapažena ostvarenja „Pasji život”, „Prelepo”, „Vavilon”i „Čovek ptica”.

Povezana vest:  ''Telohranitelj'' u bioskopima u SAD-u u čast Vitni Hjuston