mun

Novo u bioskopima – S/F sa Marsa, komedija, animacija

U domaćim bioskopima od danas su na repertoaru tri nova filma – S/F avantura „Marsovac: Spasilačka misija“ 3D, komedija „U krevetu sa drugima“ i animirani „Mun: Čuvar meseca“, najavio je multipleks bioskop Sinepleks.
Američki naučno-fantastični i akcioni hit „Marsovac“, po istoimenom romanu (kod nas u izdanju Evro Đuntija) režirao je slavni Ridli Skot.
Met Dejmon igra naslovnu ulogu – astronauta Marka Votnija „zaglavljenog“ na Marsu. Tokom misije na toj planeti dogodila se strašna oluja, svi misle da je Votni stradao, ali on je preživeo, mada je ostao sam, sa ograničenim resursima. Sada mora da nauči da živi u takvim uslovima i pošalje poruku na Zemlju da je još uvek na Marsu kako bi ga kolege spasle.
Ovaj film je premijerno prikazan pre dve nedelje na međunarodnom festivalu u Torontu, a kritika i publika nisu krili oduševljenje pričom o preživljanju i spasavanju koju je Dejmon fantastično izneo.
Film „U krevetu sa drugima“ prati neobičan odnos – prijateljstvo devojke Lejni (igra je Alison Bri), potpuno romantičnog pogleda na ljubav i ženskaroša Džejka (Džejson Sudejkis).
Rediteljka i scenaristkinja ove romantične komedije je Lesli Hedland, a u glumačkoj ekipi su i Adam Skot i Amanda Pit.
Prema sinopsisu, Džejk i Lejni kao studenti zajedno i neplanirano gube nevinost, a zatim svako krene svojim putem. Sreću se 12 godina kasnije u Njujorku i shvataju da imaju isti problem – ni jedno od njih ne može da ostvari dužu vezu. Odlučni da ostanu prijatelji uprkos međusobnoj privlačnosti, dogovaraju se da im veza ostane platonska, što je lakše reći nego ostvariti.
Animirani „Mun: Čuvar meseca“ 3D Aleksandra Hebojana i Benoa Filipona je čudesna priča o malenim prijateljima koji imaju veliki zadatak – da spasu Sunce i Mesec.
Ovaj magični film odvešće publiku u nove svetove izvan našeg, a namenjen je i deci i celoj porodici, navodi se u najavi.
Kada pan po imenu Mun postane čuvar Meseca, nespretnom nezgodom u opasnost dovede Mesec i Sunce. To iskoristi zli titan Nekrosa koji želi Sunce samo za sebe, čime će poremetiti ravnotežu dana i noći. Stoga Mun, uz pomoć prijatelja Glima i ratnika Sohona, koji je ujedno čuvar Sunca, kreće u uzbudljivu pustolovinu kako bi Sunce i Mesec vratio na njihovo mesto na nebu.
Film je sinhronizovan na srpski jezik. Glas za Muna dao je mladi Ivan Mihajlović, a u ekipi su Nikola Bulatović, Dragan Vujić, Ivana Dudić, Bojan Lazarov, Marko Živić, Milan Čučilović, Nenad Nenadović, Milan Antonić.

Povezana vest:  Rej Liota i Kristijan Slejter u trileru