grimizni vrh

Taramount donosi četiri nova filma

Publiku u bioskopima tokom oktobra i novembra očekuju filmovi „Jedan savršen dan“, „Grimizni vrh“, „Igra u tami“ i „Stiv Džobs“, najavila je danas distributerska kuća Taramount film.
Drama „Jedan savršen dan“ u režiji Fernanda Leona de Aranoa prikazivaće se od 8. oktobra. Glavne uloge u filmu tumače Olga Kirilenko, Benisio del Toro.
Film govori od grupi pripadnika mirovnih snaga koja pokušava da izvuče leš iz bunara u konfliktnoj zoni. Neko ga je ubacio da bi zagadio vodu kako je ljudi ne bi pili. Ali najjednostavniji zadatak se pretvara u nemoguću misiju jer pravi neprijatelj postaje iracionalnost. Pripadnici mirovnih snaga prelaze haotično ratno područje pokušavajući da reše problem, poput zamorčića u lavirintu.
„Grimizni vrh“ premijerno će biti prikazan 14. oktobra u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center, a dan kasnije naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru.
Iz mašte reditelja Giljerma del Tora stiže gotska ljubavna priča, u kojoj glume Tom Hidlston, Džesika Častejn, Mia Vašikovska i Čarli Hanam.
Kad joj srce ukrade zavodljivi neznanac, mlada žena će otići u kuću od cigle crvene kao krv na vrhu planine: mesto prepuno tajni koje će je proganjati zauvek. Između želje i tame, između misterije i ludila, leži istina iza Grimiznog Vrha.
Premijera domaćeg filmskog ostvarenja „Igra u tami“, po istoimenoj drami Đorđa Milosavljevića, koje je režirao Jug Radivojević, zakazana je za 10. novembra u Sava Centru.
„Igra u tami“ je ljubavna priča motivisana pripovetkom “ Aska i vuk“ Nobelovca Ive Andrića. Vuk (Viktor Savić), ogrezao u prljave poslove – trgovinu ženama, okrutan i nemilosrdan, uvlači Asku (Tamara Dragičević) u svoje kandže, zahvaljujući dobro razrađenoj mreži seks trafikinga.
Svojim plesom i lepotom Aska uspeva da u Vuku probudi ljubav, čovečnost, ali i san o estradi i boljem životu. Vuk prvi spoznaje ljubav, koja ga iz korena menja.
U ovoj ljubavnoj drami igraju i Vuk Kostić, Borka Tomović, Vladica Milosavljević, Nenad Nenadović, Igor Damnjanović, Miodrag Radonjić i Srđan Maletić.
Film „Stiv Džobs“ naći će se na bioskopskom repertoaru od 26. novembra.
Ovo ostvarenje režirao je oskarovac Deni Bojl prema scenariju Arona Sorkina, takođe dobitnika Oskara, a na osnovu najprodavanije biografije o osnivaču Epla koju je napisao Volter Ajzakson.
Smešten iza kulisa tri legendarna predstavljanja proizvoda, zaključno sa 1998. i otkrivanjem AjMeka, „Stiv Džobs“ nas vodi iza scene digitalne revolucije i prikazuje nam intimni portret genijalnog čoveka u njenom epicentru.
Majkl Fasbender igra Stiva Džobsa, osnivača Epla, uz oskarovku Kejt Vinslet, koja igra Džoanu Hofman, bivšu direktorku marketinga u Mekintošu.
Stiva Voznijaka, suosnivača Epla, igra Set Rogen, dok Džef Denijels igra bivšeg direktora Epla, Džona Skalija. U filmu još igraju i Ketrin Voterston, u ulozi Krisen Brenan, bivše devojke Stiva Džobsa i Majkl Stulbarg, kao Endi Harcfeld, jedan od originalnih članova Epl Mekintoš razvojnog tima.

Povezana vest:  Kevinu Spejsiju neće biti uručena nagrada Emi zbog optužbi