panama

Srpski film „Panama“ na festivalu u Južnoj Koreji

Srpski igrani film „Panama“ debitanta Pavla Vučkovića, koji će domaću premijeru imati 21. oktobra u Sava centru, učestvuje ovih dana na 20. Internacionalnom filmskom festivalu u Busanu (Južna Koreja).
To je najznačajniji filmski festival u Aziji.
„Panama“ je prikazana u programu „Flash Forward“, koji predstavlja najznačajnije vanazijske filmove mladih reditelja. Projekciji su prisustvovali reditelj Vučković i koscenaristkinja Jelena Vuksanović.
Posle azijske premijere i prve reprize, njih dvoje su razgovarali sa znatiželjnom publikom koja je postavljala pitanja o procesu stvaranja filma, priči, karakterima.
Razgovor je bio formalno ograničen na 30 minuta, ali je produžen zbog velikog interesovanja gledalaca, koji su prepoznali univerzalnu priču i senzibilitet ovog filma, saopštila je „Digimedia“.
„Panama“ danas ima drugu repriznu projekciju u Busanu, a potom ulazi u bioskopsku distribuciju u Južnoj Koreji.
Film koji je svetsku premijeru imao proletos u Kanu donosi ljubavnu priču kojom na suptilan i poetski način govori o trenutnom najvećem problemu mladih ljudi – nepokazivanje emocija, zaziranje od intimnosti i iskrenosti i sveukupno otuđenje.
Glavne uloge igraju Slaven Došlo, Jovana Stojiljković, Miloš Pjevač, Tamara Dragičević, Jelisaveta Orašanin. U ostalim ulogama su Nebojša Milovanović, Aleksandar Đurica, Branka Pujić, Andrija Daničić.
Za domaću premijeru ulaznice su u prodaji na blagajni Sava centra, a cena je 250 dinara.

Povezana vest:  Martin Šin piše memoare sa sinom