igra u tami kzn 29102015 0015

„Igra u tami“ Juga Radivojevića premijerno 10. novembra

Film „Igra u tami“ u režiji Juga Radivojevića biće premijerno prikazana 10. novembra u Sava Centru i bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center.
„Igra u tami“ je društveno angažovan film, koji treba da otvoriti oči široj javnosti za probleme kakvi su trgovina ljudima i prisilna prostitucija. 
Film je nastao iz istoimene predstave koje je imala veliki uspeh, a ideja je bila da se ova tema predstavi široj publici, rekao je reditelju Jug Radiviojević na konferenciji za novinare.
-Predstava Igra u tami je imala svoj značajan pozorišni život u četiri sezone na večernjoj sceni pozorišta ‘Boško Buha’ u Beogradu. Na ideju o snimanju filma došlo se nakon utiska da imamo predstavu koja je zapravo film – uživo – naveo je Radivojević.
Prema njegovim rečima, filmska priča, koncipirana na gotovo istinitoj priči, a umivena Andrićevom fantastikom, u potpunosti je bila naslonjena na pozorišni rukopis Đorđa Milosavljevića i odstupanja su bila minimalna. Rad na filmu bio vrlo neizvestan i trnovit. Za film nije bilo sponzora, sve do post produkcije kada su Radivojević i Vuk Kostić, koji se prvi put našao i u ulozi producenta, dobili podršku Filmskog centra Srbije.
Radivojević je istakao da je nije potreban veliki budžet da bi film bio dobar, ali da se bez novca ne može napraviti film, naglasivši značaj posvećenosti i upornosti ekipe koja je radila na filmu.
Kostić je izrazio zadovoljstvo jer su napravili nešto što će se svideti publici, ukazavši da mu posao producenta nije bio lak, ali da to zaboravi čim vidi reklamu za premijeru filma.
U filmu glavne uloge tumače Viktor Savić, Tamara Dragičević, Vuk Kostić, Borka Tomović, Vladica Milosavljević, Nenad Nenadović, Igor Damnjanović, Miodrag Radonjić i Srđan Maletić.
„Igra u tami” je ljubavna priča motivisana pripovetkom ?Aska i vuk? Nobelovca Ive Andrića. 
Vuk (Viktor Savić), ogrezao u prljave poslove – trgovinu ženama, okrutan i nemilosrdan, uvlači Asku (Tamara Dragičević) u svoje kandže, zahvaljujući dobro razrađenoj mreži seks trafikinga. 
Svojim plesom i lepotom Aska uspeva da u Vuku probudi ljubav, čovečnost, ali i san o estradi i boljem životu. Vuk po prvi put spoznaje ljubav, koja ga iz korena menja. 
Tamara Dragičević je govoreći o svom liku u filmu, navela da je Aska devojčurak, naivna, lakoverna, ali i veoma hrabra. Kao i Andrićeva Aska, ona igra za život, dodala je ona.
Aska je, kako je rekla, njena prva uloga u pozorištu, kao i prva glavna filmska uloga.
Viktor Savić koji tumači lik Vuka kaže da je reč o momku koji je naučen od rođenja da živi u takvom okruženju, i za bolje i ne zna. 
Aska svojom čistotom i jednostavnošću u njemu po prvi put pokrene pravu i čistu ljubav, a on ne zna kako da se nosi s tim, dodao je Savić.
Film će se na redovnim bioskopskim repertoarima naći od 12. novembra.

Povezana vest:  Sin Dejvida Bouvija želi da režira film s ocem