jennifer-lawrence-shares-hunger-games-mockingjay-part-2-final-posterDženifer Lorens se oprašta od „Igre gladi“

Dženifer Lorens se oprašta od neverovatno popularne franšize „Igre gladi“, koja je od nje napravila mega zvezda i retku holivudsku akcionu heroinu, prenosi AFP.
Ona u poslednjem delu „The Hunger Games: Mockingjay – Part 2“ koji će se u bioskopima naći od druge polovine novembra, glumi Ketnis Everdin koja vodi pobunjenike u borbi protiv nepravde u njihovom distopijskom svetu.
To je poslednje poglavlje veoma uspešne sage koja je Lorensovu vinula u glumački vrh i proslavila je.
Ona je dobila Oskara 2013. godine za najbolju žensku ulogu u filmu „Playbook“, ali i status jedne od najplaćenijih glumica.
„Mislim da će biti prilično bizarno kada film napokon izađe, a sve je spremno za to. Ovaj film je bio moj život toliko godina“, rekla je ona.
U pretposlednjem delu „The Hunger Games: Mockingjay – Part 1“ iz 2014. Ketnis se nije samo borila za svoj život, već je postala simbol revolucije, a u poslednjem filmu ona vodi pobunu protiv totalitarne vlasti Distrikta 13.
Ketnis se sada mora nositi sa emocionalnom nestabilnošću njenog poštovaoca Pita (Džoš Hučerson) dok i dalje uživa podršku drugog muškarca u svom životu, njenog najboljeg druga Gejla kojeg igra Lajam Hemsvort.
Serijal je rađen po istoimenoj tinejdžerskoj noveli Suzan Kolins.

Povezana vest:  Novi film Sandre Bulok