fsff 2015

Festival srpskog filma fantastike od 24. do 27. novembra

Jubilarno, 10. izdanje Festivala srpskog filma fantastike (FSFF) biće održano od 24. do 27. novembra, prvi put u novom prostoru – u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.
Deceniju postojanja Festival srpskog filma fantastike proslaviće sa više od stotinu filmova iz čitavog sveta, a specijalni gosti manifestacije biće Lamberto Bava, Serđio Stivaleti i Hasan Karcadag.
Kao i ranije, i ove godine filmovi će biti razvrstani u nekoliko programa i tematskih celina, te će se takmičiti za dve festivalske nagrade.
U konkurenciji za nagradu „Koskar“, naći će se filmovi iz Srbije, regiona i inostranstva. U konkurenciji za najbolji strani film, biće razmatrani samo kratkometražni filmovi, dok će najuspešniji dugometražni filmovi biti deo revija i pratećih programa festivala.
Stručni žiri ocenjivaće filmove koji će se u glavnom takmičarskom programu nadmetati za Koskara u sledećim kategorijama: najbolji igrani film, najbolji igrani film po izboru publike, film sa najboljom pričom, igrani film sa najboljim vizuelnim efektima, specijalna nagrada za pojedinačno dostignuće, nagrada za najbolji film iz regiona (zemlje SFRJ),
i nagrada za najbolji strani film (ostvarenja iz celog sveta).
Za nagradu „Piramida“ takmičiće se ostvarenja snimana namenski na temu „Urbane legende“‘, koju je Festival zadao ove godine. Zato su pozvani svi autori da prilože radove na osnovu priča o čudnim događajima, smešnim iskustvima i neobjašnjivim misterijama, priče koje se graniče sa fantastikom, bajkom, hororom, glasinama i istinom.
Kao i ranijih godina, filmski program festivala pratiće brojne promocije, izložbe, tribine i gostovanja.

Povezana vest:  "Ted - izgubljeni pustolov" u bioskopima od 2. maja