Mapa festivalaSutra se otvara Cinema City!

 

Internacionalni festival filma i medija Cinema City biće zvanično otvoren u subotu 5. juna u Novom Sadu i trajaće narednih osam dana. Festival će otvoriti specijalna gošća festivala čuvena glumica i pevačica Džulijet Luis, na ceremoniji otvaranja u Katoličkoj porti u 20.30h, a  kasnije će nastupiti sa svojim bendom New Romantics u okviru muzičkog programa na Petrovaradinskoj tvrđavi. Na otvaranju festivala biće prikazan film „Tajna u njihovim očima“, izuzetno ostvarenje argentinskog reditelja Huana Hozea Kampanele, i ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja.

Povezana vest:  ‚‚Horizonti" Svetislava Dragomirovića od četvrtka u bioskopima

Tradicionalno, povodom otvaranja festivala Cinema City na Petrovaradinskoj tvrđavi će se održati i velika žurka, koja će biti smeštena u šancu na mestu Exit Explosive bine (bivša Dance Arena). Kapije se otvaraju u 20.30h, a za zagrevanje su zaduženi Svi na pod. Nakon njih, prošlogodišnji nosioci soundtrack-a Cinema City festivala, E-Play, pružiće odličan intro za nastup Džulijet Luis i njenog novog benda New Romantics. Za provod do ranih jutarnjih sati zaduženi su The Good Guys, čiji je prvi album, „Atlas“ zvaničan soundtrack ovogodišnjeg festivala, kao i fenomenalni DJ Rahmanee. Ulaz na žurku je besplatan, ali zbog ograničenog kapaciteta prostora mole se posetioci da dođu što ranije.

Povezana vest:  Sandra Bulok napustila muža

Cinema City će u narednih osam dana Novi Sad ponovo pretvoriti u grad – bioskop,

sa preko 120 filmova, uz premijere domaćih i stranih ostvarenja i ugledne goste iz sveta filma. Tri takmičarske selekcije i devet revijalnih prikazivaće se u open air bioskopima Dunavski park i Katolička porta, kao i u bioskopima u Srpskom narodnom pozorištu, Pozorištu mladih i Muzeju savremene umetnosti. Festival dodeljuje 20 nagrada za domaći, internacionalni i niskobudžetni film.

 

Povezana vest:  Mel Gibson predmet istrage u slučaju porodičnog nasilja

Rasprodate projekcije pet domaćih filmova

Ulaznice su rasprodate za film „Besa“ u sredu, 9. juna u 20.30h, za premijeru filma „Žena sa slomljenim nosem“ u četvrtak, 10. juna od 20.30h, za Balaševićev film „Kao rani mraz“ u subotu, 12. juna u 20.30h, kao i za obe projekcije kontroverznog „Srpskog filma“. Zvanično prodajno mesto festivala je Cinema City Box Office, smešten na Trgu Slobode. Box Office radi svaki dan od 10-22h, a cena ulaznice za projekcije u SNP-u i Katoličkoj porti je 150 dinara, dok je ulaz na ostale festivalske lokacije besplatan.