brad pitt

Bred Pit: Ja sam poljoprivrednik, a ne glumac

U intervjuu koji je dao švajcarskom listu „Maten“, holivudski glumac Bred Pit govorio je o svojoj ljubavi prema francuskom selu i teškom savladavanju francuskog jezika.
Pre nekoliko godina, on i njegova supruga i koleginica Anđelina Džoli kupili su veliko imanje sa vinogradima na jugu Francuske.
-Život na imanju u Provansi je uvek najprijatniji deo godine. Ja sam u biti poljoprivrednik, a ne glumac – izjavio je Pit.
Ovaj „seljak u duši“ se nada da će uskoro moći da vodi konverzaciju i na francuskom jeziku.
-Dajte mi još godinu dana i odgovaraću na vaša pitanja na francuskom kada sledeći put dođem u Švajcarsku! To kažem, a već je prošlo pet godina od kako smo Endži i ja obećali deci da ćemo naučiti francuski – kazao je poznati glumac čija su deca odavno ovladala Molijerovim jezikom.
-Treba ih samo videti kada razgovaraju među sobom! To nas izluđuje, jer ne razumemo uvek šta kažu. Madoks tečno govori francuski i engleski, a uči i kmerski, ruski i nemački – dodao je on.
Ljubav koju glumački par gaji prema Francuskoj ogleda se i u njihovom najnovijem ostvarenju „Pored mora“, o paru koji prolazi kroz bračnu krizu putujući Francuskom tokom 1970-ih godina.

Povezana vest:  Džoniju Depu nagrada za životno delo

PHOTO: Jim Spellman/WireImage